Faubert-t tiszteletbeli Ágyússá avatták

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 26. 18:55
Az Arsenal nyerte a szomszédvárak rangadóját a West Ham United ellen, miután Julian Faubert öngóljával és Emmanuel Adebayor találatával 2-0-ra diadalmaskodott a Premier League 9. fordulójában. A francia játékos Emmanuel Adebayor középre adását helyezte a saját kapujába, a hosszabbításban pedig maga a togói is eredményes volt. A ráadásban egy durva belépő után Carlton Cole a kiállítás sorsára jutott. Az Ágyúsok teljesen megérdemelten rabolták el mind a három pontot az Upton Parkból, a játék képe és a helyzetek száma alapján akár még ennél is több góllal is győzhettek volna.


 

PREMIER LEAGUE, 9. FORDULÓ:
WEST HAM UNITED-ARSENAL 0-2 (0-0)
London, Upton Park, vezette: Phil Dowd.
WEST HAM UNITED: Green - Faubert, Collins, Upson, Ilunga, Mullins, Parker (Boa Morte, 77.), Bowyer (Sears, 89.), Di Michele (Etherington, 78.), Bellamy, C. Cole. Menedzser: Gianfranco Zola.
ARSENAL:
Almunia - Eboué, Gallas, Silvestre, Clichy, Walcott (Adebayor, 67.), Fabregas, Song, Nasri (Diaby, 68.), Bendtner, Van Persie (Sagna, 90.). Menedzser: Arsene Wenger.
Gólszerző: Faubert (75. - öngól), Abebayor (91.)
Sárga lap: Faubert, Parker, ill. Clichy, Fabregas, Song.
Kiállítva: C. Cole (92.)
 
Portsmouth - Fulham 1-1 (Crouch 61. ill. Dempsey 87.)

 

 

Az Arsenal fantasztikus formában látogatott a saját stadionjától, az Emiratestől mindössze néhány kilométerre fekvő Upton Parkba, miután kedden Isztambulban szemet gyönyörködtető játékkal ötöt rámolt be a Fenerbahce kapujába a Bajnokok Ligájában.

A Sükrü Saracoglu Stadionban lejátszott találkozóról hiányzó, ám ezúttal a kezdőcsapatban, illetve a kispadon helyet kapó William Gallasra és Kolo Touréra ismét számíthatott Arsene Wenger menedzser, ennek ellenére nem ez a csapatrész bizonyult a legerősebbnek a mai késő délutánon.

David Di Michele és Craig Bellamy többször is zavart okozott az Ágyúsok hátvédsorában, ám Manuel Almunia (angol) válogatott formában védett, így nem ígérkezett könnyű feladatnak bevenni a ketrecét.

A másik oldalon az ifjú zseni, Theo Walcott vétette észre magát egy szép egyéni akcióval, amelyet követően valósággal szétforgácsolta a keresztlécet. Amennyiben bivalyerős lövése néhány centivel lejjebb megy, nincs kapus, aki kitolta volna, ám így maradt a gólnélküli állás, amely a szünetig nem is változott.

A labdát lényegesen többet birtokló és azt jobban megjátszó észak-londoniak fordulás után mind közelebb és közelebb kerültek a gólszerzéshez, és világossá tették, minél gyorsabban a nyomába erednének a délután rangadót nyerő és éllovassá avanzsáló Liverpoolnak.

A West Ham semmi eget rengető dolgot nem csinált, mindössze arra törekedett, hogy megtartsa a számára hízelgő ikszet, ennek következtében többnyire a felezővonal tájékán vándorolt a labda egyik lábról a másikra.

A 70. percben Robin van Persie lökete után parádézott Robert Green, a vendégszurkolók már-már a kapuban látták a labdát. Néhány minutummal később a holland csatár a jobboldali kapufát trafálta telibe, csak nem akart összejönni a vezető találat.

Negyedórával a vége előtt Julien Faubert sietett az Ágyúsok segítségére, Adebayor középre adását pöckölte a jobb alsó sarokba. Az ezúttal sárga mezben feszítő piros-fehérek rászolgáltak a találatra, amelyet a hosszabbításban egy újabb követett, Emmanuel Adebayor volt eredményes. Ekkor szakadt el a cérna Carlton Cole-nál, aki Alexandre Songot terítette le kíméletlenül, azonnal villant a piros lap.

A védekezésre berendezkedett Kalapácsosok védelmét két alkalommal is feltörő Arsenal nem mozdult el a negyedik helyről az angol bajnoki tabellán.

 

Gera Zoltán kezdőként kapott szerepet a Fulhamben, amely a Portsmouth otthonában vendégszerepelt. A magyar játékost végül a 71. percben cserélték le az 1-1-re végződött meccsen. 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu