Fábio Aurélio: Nem történt katasztrófa!

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 25. 08:30
EXKLUZÍV! Kedden késő este érthetően letörten ballagtak az öltözőből a busz felé a Liverpool sztárjai. A Debrecen elleni budapesti küldetést ugyan teljesítették, de ahogy az várható volt, a Lyon a Fiorentinát „vitte magával” a legjobb tizenhat közé. A Vörösök szégyenszemre már a csoportkörben kiestek a labdarúgó Bajnokok Ligájából - ám úgy tűnik, ezzel a megállapítással magunkra maradtunk. A vendégek ugyan szomorkodtak, de lélekben már az Everton elleni vasárnapi derbire készülnek. Fábio Aurélióval, Lucasszal és Daniel Aggerrel beszélgettünk a lefújás után.


Rafa Benítez kemény ember. A kedd esti meccset követően ugyanis visszavezényelte játékosait a Puskás Ferenc Stadion gyepére, hogy a néhány környi levezetés alatt gondolják át, miért is hullottak ki idejekorán a BL-ből.

Az aréna ekkor már szinte teljesen üres volt, csak az a néhány száz angol drukker, és persze a liverpooli gladiátorok múlatták az időt. Pillanatok alatt remek hangulat lett úrrá a későőszi budapesti éjszakában, egymásra találtak az angolok - pedig kiestek a bálványok...

Nos, emiatt a pluszedzés miatt késtek a tusolással és az átöltözéssel Steven Gerrardék. Az újságírók és az autogramvadászok azonban türelemmel várták a sorukat: igaz, a mosolygásból ötöst érdemlő Stevie G, az angolul még nem igazán beszélő Alberto Aquilani, az egykedvűen mélabús Glen Johnson, a valamiért nagyon feldúlt Pepe Reina nem tette meg azt a szívességet, hogy beszélgessen az egyszeri zsurnalisztával.

De Jamie Carragher, a gólszerző Daniel N'Gog és Dirk Kuyt sem akarta fárasztani magát - inkább rohantak a kint várakozó buszra. Akadtak azonban olyanok is, akik „leereszkedtek a pórnéphez” és elmondták véleményüket.

„Őszintén szólva nem számítottunk arra, hogy ilyen hamar kiesünk a Bajnokok Ligájából - kezdte a SportHirado.hu-nak Fábio Aurélio. - A Liverpoolnak eddig jól ment a BL-ben, mi is többre számítottunk. Most azonban tudtuk, nem csupán a mi kezünkben van a sorsunk. Azt hiszem, a Lyon elleni hazai vereség alkalmával ment el a hajó. Nem vagyunk feldobódva, de nem történt katasztrófa. Mennünk kell tovább, tennünk kell a dolgunkat, mert fontos feladatok várnak még ránk.

Vérprofi nyilatkozat, és valóban, nincs idő a sebek nyalogatására, mert vasárnap az Everton következik. Az pedig igencsak forró hangulatú összecsapás lesz a szomszéddal. Lucas Leiva ugyanígy gondolja.

„Csalódottak vagyunk amiért ilyen kiábrándítóan szerepeltünk a BL-ben - vakargatta a fejét a brazil középpályás. - Kár is lenne ezt tagadni. Megérdemelten győztünk a Debrecen ellen, úgy érzem, ma este egynél több gólt is lőhettünk volna. Sajnos a siker nem teljes, hiszen kiestünk. Mindegy, ez van, össze kell szednünk magunkat és mostantól fogva az angol Premier League-re kell koncentrálnunk.”

Daniel Agger fejét turbán ékesítette a találkozó nagy részében: a védő bal szemöldöke fölött egy három centi átmérőjű seb hívta fel magára a figyelmet. Amikor rákérdeztünk, a 24 esztendős futballista röviden és tömören válaszolt.

„Hogy vagyok? Ez egy őrült mérkőzés volt, ámokfutókkal!”   

A Debrecen-Liverpool mérkőzés összefoglalója, a keddi nap eseményei

Daniel N'Gog találata a 4. percben:
LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, E-CSOPORT, 5. FORDULÓ:
 DEBRECEN - LIVERPOOL 0-1 (0-1)
Budapest, Puskás Ferenc Stadion, vezette: Bjorn Kuipers (Sander van Roekel, Berry Simons) - mindhárman hollandok
DEBRECEN:  Polekszics – Bodnár, Mészáros, Mijadinoszki, Fodor (Dombi, 78.) – Szélesi, Kiss – Szakály P. (Coulibaly, 62.), Czvitkovics, Laczkó - Rudolf. Klubmenedzser: Herczeg András.
(kispad: Pantics, Ramos, Dombi, Komlósi, Bernáth, Varga, Coulibaly)
LIVERPOOL: Reina - Johnson, Carragher, Agger, Insúa - Kuyt, Lucas, Mascherano, Fábio Aurélio (Dossena, 89.) - Gerrard (Aquilani, 91.) - N'Gog (Benajún, 77.). Menedzser: Rafael Benítez.
(kispad: Cavalieri, Aquilani, Benajún, Kirjakosz, Spearing, Skrtel, Dossena)
Gólszerző: N'Gog (4.)
Sárga lap: Szélesi (23.)
A csoport állása:
1. Fiorentina 5 4 0 1 12 6 12
2. Lyon 5 3 1 1 8 3 10
3. Liverpool 5 2 1 2 4 5 7
4. DEBRECEN 5 0 0 5 5 15 0

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu