FA-kupa: kivívta a továbbjutást a City

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 18. 22:47
VIDEÓ! Ami január 9-én nem sikerült a Manchester Citynek, az kedd este összejött: Roberto Mancini fiai 4-2-re legyőzték a szimpatikusan küzdő Leicestert, ezzel pedig az FA-kupa 4. fordulójába harcolták magukat. Sven-Göran Eriksson másodosztályú együttese nem hagyta magát, a bombaerős csapattal felállt gyárvárosiaknak meg kellett szenvedniük a sikerért. Tévez és Kolarov bombázott, Vieira passzolt, Adam Johnson meg helyezett: a következő körben Eriksson egykori csapatához, a harmadik ligás Notts Countyhoz utazik a City.


FA-KUPA, 3. FORDULÓ, ÚJRAJÁTSZÁS:
MANCHESTER CITY-LEICESTER 4-2 (3-1)
Manchester, City of Manchester, vezette: Mark Halsey.
MAN CITY: Hart - Zabaleta, Lescott, Kompany, Kolarov - Y. Touré (Jo, 79.), Vieira, Milner, Adam Johnson - Tévez, Silva (Barry, 64.). Menedzser: Roberto Mancini.
Kispad: Given, Barry, Jo, K. Touré, De Jong, Boyata, Nimely.
LEICESTER: Weale - Naughton, Hobbs, Bamba, Berner - Gallagher (Moussa, 30.), Wellens (Oakley, 46.), Abe, Andy King - Dyer, Howard (Waghorn, 69.). Menedzser: Sven-Göran Eriksson.
Kispad: Logan, Neilson, Teixeira, Oakley, Waghorn, N'Guessan, Moussa.
Gólszerző: Tévez (15.), Vieira (37.), Johnson (38.), Kolarov (90.), ill. Callagher (19. - 11-esből), Dyer (83.)
Sárga lap: Vieira (75.), ill. Dyer (75.)
TOVÁBBI MECCSEK:
Wolves-Doncaster 5-0 (Fletcher 5., Bia 61., Doyle 66., Jarvis 74., Jones 93.)
Cardiff-Stoke 0-2 (Walters 92., 115.) - hossz. után
Nem volt egyszerű, még akkor sem, ha első ránézésre egyértelmű a vége, és még akkor sem, ha a City tulajdonképpen végig kézben tartotta a meccset. Valahogy az volt az ember érzése, hogy szenvednek a manchesteriek. 
A kilenc nappal ezelőtti 2-2-n sem ment igazán a szekér, aztán amikor az 59. percben Carlos Tévez 3-1-nél belebombázta Weale-be a tizenegyest, végképp az volt az ember érzése, a City valami miatt nem tudja ledöfni a bikát.
No, talán nem volt ennyire tragikus a helyzet, hiszen az argentin fantasztikus góllal szerezte meg a vezetést az Égszínkékeknek. Jobb volt a hazai sztárcsapat, aztán mire leírta volna a dicshimnuszt az ember, jött a kijózanító pofon - és a Leicester-tizenegyes. 
Amennyire nagyot hibázott akkor Patrick Vieira, annyira jó helyen állt a 37. percben. Az a pöccintés ismét levette a manchesteri hátakról a terhet, ebben is és a 75 másodperccel később született Andy Johnson gólban is benne volt David Silva.
A kis spanyol előbb lőtt, úgy csorgott oda francia csapattársa elé a golyó, aztán pedig kiváló ütemben és pontosan indított. A félidőre tetemes előnyt szerzett meg magának a Mancini-garnitúra, igaz, Eriksson fél óra elteltével elveszítette kulcsemberét, a büntetőt is értékesített Carraghert.
A folytatásban aztán leült a meccs, hiába akart a Leicester, a Polgárokon ebben az időszakban nem talált fogást. Az utolsó félórát aztán Tévez elbaltázott tizenegyese vezette be: látszott, a koncentráció teljes hiányával állt a labda mögé az argentin zseni.
A City megúszta, mert bár Dyer hét perccel a vége előtt szépített, egy kontra végén Kolarov kilőtte a bal alsót, megszerezve ezzel első manchesteri találatát, nem mellesleg továbbhúzta csapatát a negyedik körbe.
Eriksson "megúszta", nem nekik kell a Notts Countyval játszaniuk: a svéd korábban cseppet sem vált el barátsággal egykori csapatától. A City ha nehezen is, de továbbjutott - összességében megérdemelten lépett eggyel előrébb. 
A MECCS GÓLÖSSZEFOGLALÓJA:


FA-KUPA, 4. FORDULÓ (január 29-30.):
Stevenage-Reading
Notts County-Man City
Wolves-Stoke
Birmingham-Coventry
Burnley-Burton
Swansea-Leyton Orient
Southampton-Manchester United
Everton-Chelsea
Fulham-Tottenham
Arsenal/Leeds-Huddersfield
Bolton-Wigan
Watford-Brighton
Torquay United-Crawley Town
Aston Villa-Blackburn Rovers
West Ham-Nottingham Forest
Sheffield Wednesday-Hereford  
A Leeds-Arsenal újrajátszást szerdán 21 órától rendezik, a meccset a SportHíradó ÉLŐben közvetíti.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:
94. Vége a meccsnek! Notts County-City meccs lesz az FA-kupa 4. fordulójában. 4-2!
Két perc a hosszabbítás.
90. GÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Kolarov bombázott 23 méterről a bal alsóba! A szerb első gólja a Cityben! Minden eldőlt, a City a továbbjutó! 4-2!
83. GÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!! Szépített a Leicester: egy laposan előrelőtt labdára rajtolt Dyer, aki a becsúszó Kompanyt megelőzte, a kilépő Hart mellett pedig a kapuba gurított. 3-2!
79. City-csere: Jo be, Yaya Touré le.
75. Vieira és Dyer is sárgát kapott - kakaskodásért.
69. Leicester-csere: Waghorn be, Howard le.
68. Kolarov és Abe került a fűre - mindkettőt ápolni kell.
64. City-csere: Barry be, Silva le.
61. Johnson gurított majdnem a hálóba, de Weale nagyot tornázva mentett.
59. Kihagytaaaaa! Tévez 15. angliai büntetőjét borzasztóan, középre, erősen, a kapusba bikázta. Fölé! Korábban tizenhármat belőtt.
57. City-tizenegyes! Hobbs rúgta fel!
Ahogy az várható volt, visszavett a City, a Leicesternek meg nem telik több az erejéből...
49. Johnson vágta fölé balról, éles szögből, emberrel a nyakában.
46. Folytatják! Leicester-csere: Oakley be, Wellens le.
45+1. Vége ennek a remek hangulatú és élvezetes első félidőnek! Jó a meccs, és volt már négy gól. A Leicester kulcsemberét vesztve szaladt bele gyorsan kétszer, 75 másodperc alatt a nagykésbe...3-1!
Egy perc a hosszabbítás.
38. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! Hoppá, már három: Silva adott mesteri labdát a kezdőkörből a leshatáron kilépő Johnsonnak, aki maga elé engedte a golyót, majd középről, 18 méterről a kapu közepébe lőtt. Bajban a Leicester! 3-1!
37. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! Vieira! Javított Vieira: Zabaleta gurított vissza jobbról, az alapvonaltól, Silva 10 méterről, jobbkötőből kapura bökte azt, ám az egyik védő belenyúlt a lövésbe. A játékszer a túlsó saroknál érkező francia elé csorgott, aki 3 méterről az üres kapuba pofozott. Újra előny a Citynél! 2-1!
Aki itt továbbjut az Eriksson korábbi csapatával, a harmadosztályba frissen feljutott Notts Countyval találkozik.
Balotelli sérült, Dzeko később érkezett a csapathoz, így ők a kispadon sincsenek a hazaiaknál. 
30. Kényszerű Leicester-csere: Moussa be, a megsérült Gallagher le. Nagy érvágás  ez a vendégeknek.
27. Touré állhatott volna bosszútm, de 14-ről, középről, ballal elküldött lapos lövésére Weale leért.
25. Yaya Tourénak kaptak bele a szemébe az imént vendégszöglet alatt, ápolni kell a középpályást. 
Nem adja magát a másodosztályú csapat...
23. Wellens próbálkozott a tizenhatos előteréből - méterekkel fölé.
19. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Callagher a jobbra vetődő Hart mellett a kapu közepébe ágyúzta a büntetőt! Gyorsan visszajött a Leicester! 1-1!
18. Leicester-tizenegyes! Vieira rúgta fel ellenfelét. Mekkora hiba...
15. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Wow, micsoda gól: Tévez kapta a labdát a jobb szélen, ahogy átvette már becsapott egy embert, majd néhány lépés után lőtt. A labda előbb elakadt Hobbsban, de a visszapattanót, 15 méterről, jobbról hatalmas erővel durrantotta az argentin a hosszú felsőbe. A kapusnak esélye sem volt. Vezet a City! 1-0!
13. Yaya Touré lőtte el keresztbe a labdát balról, 13 méterről.
9. Gallagher balról érkező beadását csúsztatták meg a rövid oldalon, bent Lescott állt, aki  azonban életveszélyesen mellelte haza a labdát. 
5. A válasz: Johnsont ugratták ki a jobb oldalon, de a szélső 13 méterről, szorongatott helyzetből a kapusba lőtt.
3. No, mindjárt egy helyzet: Andy King lőtt kapura középről, 12 méterről, de Lescott beleért, a felpattanó labda veszélyesen csapódott lefelé. Szöglet. 
1. Elkezdték a csapatok!
Mancini döntött: mégis Hart áll a kapuban, Given egyelőre a kispadról figyel.
Jó hír, hogy Gyepes Gábor kezd a Cardiffban a Stoke City ellen.
A SportHirado.hu által közvetített meccs mellett még két összecsapást rendeznek kedd este. 20.45-től. A másik két újrajátszás: Cardiff-Stoke, Wolves-Doncaster.
Szeretettel köszöntjük az angol futball szerelmeseit, a Manchester City-drukkereit és ellendrukkereit.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hart kikerülhet a kezdőcsapatból
Roberto Mancini elárulta, Shay Given kezd valószínűleg a Leicester City elleni FA-kupa-mérkőzésen kedd este. A Manchester City menedzsere elismerte, Joe Hart a megszokottnál többet hibázott az elmúlt időszakban, ezért dönthet...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Leicesterben koppintottak a City orrára
VIDEÓK! A Sunderlandet búcsúztató Notts County vendége lesz a Leicester-Manchester City összecsapás győztese az FA-kupa 4. fordulójában. Ám hiába játszottak kilencven percet a csapatok, nem lettünk okosabbak, ugyanis a sokkal...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu