Evra kiöntötte a lelkét

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 25. 19:38
Patrice Evra a francia labdarúgó-válogatott botrányai kapcsán elmondta: utólag rossz ötletnek tartja, hogy bojkottálták a csapat egyik edzését, de hozzátette, a hiedelmekkel ellentétben egy játékos sem tiltakozott ellene. A csapatkapitány elárulta, kizárólag Domenech döntése volt, hogy az utolsó mérkőzésen csak a kispadon kuporgott.


 


A Les Bleus csapatkapitánya saját kérésére nyilatkozott pénteken a TF1 francia közszolgálati csatornának, mert mint mondta, még azelőtt szeretett volna a francia futballszurkolók szemébe nézni, mielőtt elmegy nyári szabadságára.

A hátvéd szerint azért van szükség a problémák kibeszélésére, hogy mielőbb kiegyenesedjen a francia válogatott, és ismét a nimbuszához méltón teljesítsen.

Patrice Evra a Mexikó elleni mérkőzést követő sztrájkról elárulta, a csapat tagjai közösen döntöttek amellett, hogy nem szállnak le a csapatbuszról, és a hiedelemmel ellentétben senki sem akart mégis edzésbe állni. (Korábban a francia sajtóban azt lehetett olvasni, Lloris, Gourcuff és Sagna tréningezni akart, de Ribéry, Abidal és Evra visszatartotta őket).

A csapatkapitány utólag elhibázott döntésnek tartja a sztrájkot, de abban a pillanatban ezt látták társaival az egyetlen helyes lépésnek.

Ezt követően a francia válogatott sajtótájékoztatót tartott, amin azonban nem jelent meg Evra. A játékos elárulta, ez felsőbb döntés volt, noha ő már akkor tiszta vizet öntött volna a pohárba. Mint fogalmazott, az volt az első alkalom életében, hogy korlátozták a szólásszabadságban.

A történtek miatt Raymond Domenech szövetségi kapitány csak a kispadra nevezte Evrát a házigazda Dél-Afrika elleni találkozón. A labdarúgó elmondása szerint meccskész állapotban volt, és kizárólag a szakvezetőn múlott, hogy nem lépett pályára.

A Manchester United bekkje ugyanakkor elmondta, egy pillanatra sem fordult meg a fejében, hogy lemondja a válogatottságot, mert úgy tartja: annál nagyobb kincs nem létezik egy futballista számára, minthogy magára öltse a nemzeti színeket.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu