Európa-liga Juhásszal és az MU-val

Létrehozva: 2012. február 23. 10:00
A szerdai egyetlen visszavágót csütörtökön tizenöt újabb követi a labdarúgó Európa-ligában, azaz a csapatok a legjobb tizenhat mezőnyébe igyekeznek. Egy hete ugyan kiállították Megyeri Balázst az Olympiakoszból, de az Anderlechtben futballozó Juhász Roland révén így is lesz magyar érdekeltsége a játéknapnak. A 2-0-s előnyről induló Manchester United odahaza fogadja az Ajaxot.


 

A magyar hálóőr a visszavágón nem léphet pályára, mivel a múlt keddi mérkőzésen kiállították. A pireuszi együttesnek azonban nincs gondja kapusposzton, Megyerit vélhetően a rutinos Roy Carroll helyettesíti majd, aki az oroszországi meccsen beállítását követő első megmozdulásával kivédte a Megyeri szabálytalan megmozdulása miatt megítélt tizenegyest.

A támadásban azonban lehetnek gondjai az Olimpiakosznak, ugyanis szerb válogatott csatára, Marko Pantelic bokaműtéten esett át múlt pénteken, s ebben az idényben már biztosan nem léphet pályára. Ha a görögöknek sikerül továbbjutniuk, akkor nagy valószínűséggel a Metaliszt Harkivval csapnak majd össze a legjobb 16 között, az ukrán gárda ugyanis 4-0-s előny birtokában fogadja a Salzburgot csütörtökön.

A magyar válogatott Juhász Rolandot is foglalkoztató belga Anderlecht múlt csütörtökön 1-0-ra kapott ki a holland Alkmaar vendégeként, s bár nem könnyű a helyzete, az egygólos hátrány nem tűnik ledolgozhatatlannak.

Ha Juhászék nyernek, s továbbjutnak, akkor a görög PAOK-kal, vagy az olasz Udinesével találkoznak a nyolcaddöntőben. Utóbbi két alakulat az első, Olaszországban rendezett összecsapáson 0-0-s döntetlent játszott egymással.

A Bajnokok Ligájából meglepetésre már a csoportkör után búcsúzni kényszerült manchesteri sztárcsapat, a United kétgólos előny birtokában látja vendégül a holland Ajaxot, s kicsi az esély arra, hogy ne Sir Alex Ferguson tanítványai lépjenek tovább a következő körbe.

A City szerdán 4-0-s győzelmével, 6-1-es összesítéssel ütötte ki a címvédő Portót, s a lengyel Legia Warszawa és a portugál Sporting Lisboa párharcának győztesével, a United pedig vagy az orosz Lokomotiv Moszkvával, vagy a spanyol Athletic Bilbaóval találkozhat majd a nyolcaddöntőben.

A csütörtöki találkozók 19 és 21:05 órakor kezdődnek. A SportHíradó természetesen ÉLŐben követi végig az eseményeket.

Európa Liga, a legjobb 16 közé jutásért, visszavágók:

Valencia (spanyol)-Stoke City (angol) 19 ó (1-0)

Athletic Bilbao (spanyol)-Lokomotiv Moszkva (orosz) 19 ó (1-2)

Twente (holland)-Steaua Bucuresti (román) 19 ó (1-0)

PAOK (görög)-Udinese (olasz) 19 ó (0-0)

PSV Eindhoven (holland)-Trabzonspor (török) 19 ó (2-1)

FC Bruges (belga)-Hannover 96 (német) 19 ó (1-2)

Standard Liege (belga)-Wisla Krakow (lengyel) 19 ó (1-1)

Besiktas (török)-Braga (portugál) 21:05 ó (2-0)

Manchester United (angol)-Ajax (holland) 21:05 ó (2-0)

Sporting Lisboa (portugál)-Legia Warszawa (lengyel) 21:05 ó (2-2)

FC Schalke 04 (német)-Viktoria Plzen (cseh) 21:05 ó (1-1)

Metaliszt Harkiv (ukrán)-Salzburg (osztrák) 21:05 ó (4-0)

Olimpiakosz (görög)-Rubin Kazany (orosz) 21:05 ó (1-0)

Anderlecht (belga)-AZ Alkmaar (holland) 21:05 ó (0-1)

Atlético Madrid (spanyol)-SS Lazio (olasz) 21:05 ó (3-1)

szerdán játszották:

Manchester City (angol)-FC Porto (portugál) 4-0 (Agüero 1., Dzeko 76., Silva 85., Pizarro 86. - kiállítva: Rolando 76. - Porto)

Továbbjutott: a City, 6-1-es összesítéssel

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu