Eltemették a labdarúgást Dunaújvárosban

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 3. 15:55
Immár hivatalos: a Dunaújváros nem tudja vállalni az indulást az NB II Nyugat csoportjának tavaszi folytatásában, mi több, a megszűnést sem tudta elkerülni a patinás gárda. Amint arról február 2-án a SportHirado.hu beszámolt, a labdarúgócsapat olyannyira ellehetetlenült anyagilag, hogy már csak idő kérdése, mikor jelentik be a szomorú hírt nagy plénum előtt. A klub futballszakosztályának sorsa kedden végleg megpecsételődött.


 

A klub hivatalos honlapján február elején néhány sorban tájékoztatták a vezetők a labdarúgókat: nincs hol edzeniük, így ne is menjenek ki hétfőn reggel a stadionba.

Természetesen azonnal hívtuk az egyesület tulajdonosát, Andics Józsefet, aki nem kertelt, s kimondta: „megszűntünk!”

„Sajnos, nincsenek meg a feltételek Dunaújvárosban ahhoz, hogy folytatni lehessen a munkát” – vágott bele a tulajdonos.

„Az önkormányzat hatalmas összeget kér, hogy a stadionban edzhessünk és mérkőzéseket játszhassunk: egy tréningért 15 ezer forintot, egy bajnokiért ennek a tízszeresét kellene fizetnünk. Mindezt ráadásul törvénytelenül követelik tőlünk, mert amikor a létesítmény felépült, az önkormányzat ingyen kapta meg az államtól, de feltételül kötötték ki, hogy tizenöt évig rendeltetésszerűen kell nekik üzemeltetni.”

„Viszont ha bennünket ellehetetlenítenek, akkor nem beszélhetünk rendeltetésszerű üzemeltetésről. Így nincs más választásunk, az első három meccsen nem állunk ki, ezzel minket ugyan kizárnak, de a fiatalokat nem, tehát az utánpótlásunk tovább él, s így a többi csapattól sem vonják le a pontokat, akik ősszel legyőztek minket.”

A letaglózó hírt, miszerint megszűnt a professzionális labdarúgás Dunaújvárosban, kedden jelentették be hivatalosan. Csak imádkozni tudunk, hogy mielőbb feltámadjon.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu