Élre vágtatott a Hamburg Németországban

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 22. 18:53
Marcell Jansen két góljával 2-1-re győzött a Hamburg Leverkusen elleni rangadón a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában. A Düsseldorfban lejátszott összecsapás után ezúttal a Hamburg vezeti a Bundesligát. Őket két „H”-s, a Hoffenheim és a Hertha követi a tabellán.


BUNDESLIGA, 21. FORDULÓ:
LEVERKUSEN - HAMBURG 1-2 (1-1)
Düsseldorf, LTU-Aréna, 40 000 néző, vezette: Florian Meyer
LEVERKUSEN: R. Adler - Castro, M. Friedrich, Henrique, Kadlec - Rolfes - Renato Augusto, Vidal (Hariszteasz, 79.), Barnetta (Dum, 79.) - Helmes, Kiessling. Vezetőedző: Bruno Labbadia.
HAMBURG: F. Rost - Demel (J. Boateng, 60.), Gravgaard (Benjamin, 45+1.), Mathijsen, Aogo - Alex Silva, Jarolim - Trochowski, Jansen - Guerrero - Olic (Tavares, 88.). Vezetőedző: Martin Jol.  
Gólszerző: Helmes (30.), ill. Jansen (18., 67.)
Sárga lap: Castro (23.), Henrique (28.), Friedrich (69.), Vidal (72.), ill. Mathijsen (52.), Benjamin (63.), J. Boateng (81.) 
Piros lap: J. Boateng (85.)

Fontos három pontot szerzett a Hamburg a Leverkusen elleni idegenbeli győzelmével. A siker kovácsa Marcell Jansen volt, aki előbb a 18. percben, majd a 67. percben ágyúzott nagy gólt a vendéglátók kapujába.

A két nagyszerű találatra a másik oldalról csupán egy érkezett: a Király Gábort is a kispadon tudó Leverkusenben Patrick Helmes volt eredményes. A 30. percben Manuel Friedrich beadása után a csatár megelőzte védőjét és jobbal 11 méterről a rövid sarokba tüzelt.

A meccs krónikájához tartozik, hogy a Bundesliga élére szökkenő Hamburg Jerome Boateng kiállítása miatt tíz emberrel fejezte be a találkozót, igaz, mindössze bő öt percig kellett kibírniuk a kikötővárosiaknak. Érdekes, a német nemzetiségű védő a 60. percben jött be csereként, majd a 81. és a 85. percben szerzett két sárgája miatt idejekorán mehetett zuhanyozni.

A bajnokságot ugye a Hamburg vezeti 42 ponttal, az egyaránt 40-40 egységet gyűjtött Hoffenheim és a Hertha előtt. (tabella itt)

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu