Elnöke ostorozza a kilátástalan Intert

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 15. 16:11
Bár a szerdai bajnoki döntetlen után egy friss, oroszlánként harcoló Intert ígért Rafael Benítez a Milan elleni vasárnapi derbire, végül csak egy halvány produkcióra futotta a címvédőtől a Serie A 12. fordulójában 1-0-ra elveszített mérkőzésen. Massimo Moratti klubelnök a kilátástalanul játszó csapatát ostorozta, az ügyvezetőt, Ernesto Paolillót pedig a vezetőedző körüli helyzetről kérdezték az újságírók. A Milannal nyilván elégedetten értékeltek.


„Egyáltalán nem tetszett az egész mérkőzés, messze nem tettünk eleget a győzelemért, ilyen játékkal nehéz bármi elérni" – hangzott Moratti nem túl fényes lefújás utáni értékelése a klub hivalatos honlapján.

„A bosszantó az, hogy a Milan hagyott volna minket futballozni, de mi egyszerűen képtelenek voltunk, amely két egymástól gyökeresen eltérő dolog és gyászos hír számunkra" – folytatta.

„Az egy dolog, hogy elveszítjük a derbit, ám az cseppet sem mindegy, hogyan állunk hozzá a mérkőzéshez, így nem lehet. Borzasztó találkozó volt és mi semmit nem tettünk annak érdekében, hogy ez másképp alakuljon" – zárta mondandóját az egyesület első embere.

A Milan fél órát emberhátrányban játszva Zlatan Ibrahimovic büntetőjével győzött, ezzel megszakította több mint kétéves negatív sorozatát a városi rivális ellen és első hazai vereségét mérte az Interre 2008 márciusa óta.

Felmerül a kérdés, miért gyengélkedik a májusban Európát meghódító, a nyáron keretét egyben tartó együttes? Nyilván a figyelem az új trénerre, Rafael Benítezre irányul, akit máris védeni kénytelenek az olasz címvédőnél a kínos újságírói kérdések miatt.

A hétfői olasz lapok slágertémája volt, hogy a spanyol mester körüli hangulat nem felhőtlen, az együttesen belül ellentétek alakultak ki és a bizalom iránta sem örökérvényű. Ezekre reagált Ernesto Paolillo, lehűtve a kedélyeket.

„Kapcsolatunk az edzővel tökéletes - ez nem jelent gondot. Volt néhány kapuralövésünk, ami azt jelenti, hogy a tizenegyest leszámítva igazán nem szenvedtünk a Milan ellen" – próbálta szépíteni a helyzetet az ügyvezető a La Repubblicának.

ÍGY LÁTTÁK A MILANNÁL:
Massimiliano Allegri: „Elégedett vagyok az eredménnyel és ahogy játszottunk, megörvendeztettük szurkolóinkat – értékelt a piros-feketék vezetőedzője. – Különösen örülök, hogy kérésem meghallgatásra talált, kapott gól nélkül megúsztuk a találkozót. Igazi csapatmunka volt, mindenki a másik segítésén dolgozott, a sikerek eléréséhez ilyen mentalitásra van szükség. Az ilyen felfogással könnyebb védekezni, így több támadójátékost küldhetek pályára."
Zlatan Ibrahimovic: „Az egész csapat nagyszerűen dolgozott ma, különösen a második félidőben, amikor emberhátrányba kerültünk – magyarázta a svéd csatár. – Szervezettek voltunk és alig-alig adtunk esélyt az Internek. A büntető kulcsfontosságú volt, mert a mérkőzés elején rúgtuk és önbizalommal töltötte el a csapatot. Rendkívül motivált vagyok, de innentől meccsről meccsre kell haladnunk a szezon végéig."
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ibra döntötte el a milánói derbit!
Félórát emberhátrányban játszva is megőrizte előnyét a Milan az Inter elleni derbin, így ezt a fordulót is az élen zárja. A győztes gólt Ibrahimovic szerezte büntetőből az ötödik percben. Dinhót a padon "felejtette" Allegri....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu