Eldőlt: Kaká marad a Milanban!!!

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 19. 23:01
VIDEÓVAL! Örömünnep Itáliában! Pont került egy egész Európát izgalomban tartó történet végére: hihetetlen, de Kaká nem megy sehová! Silvio Berlusconi, a Milan elnöke hivatalosan is bejelentette, a brazil középpályástól még 108 millió fontért sem hajlandó megválni. Az elmúlt esztendők talán legnagyobb fordulatát hozó átigazolási kálváriáját végül az olaszok nyerték meg, akik ellent tudtak állni a Manchester City világraszóló megaajánlatának. Az angolok visszavágtak, s azt közölték, végül ők mondtak le a csillagról. A 26 éves Kakát egyelőre nem tudták megszólaltatni az újságírók, de állítólag ő mondta ki az utolsó szót. Miután kiderült, a kedvenc marad, fantasztikus utcabál vette kezdetét az észak-olasz városban.


 



TÜNTETÉS KAKÁ MEGTARTÁSÁÉRT

A Fiorentina elleni múlt szombati olasz bajnokin mindenki őt nézte, a meccs, sőt, maga David Beckham is a háttérbe szorult. Kaká hajtott, szívét-lelkét kitette a pályára. A szurkolók pedig drapériákon és énekeikben tudatták a vezetőséggel, kedvencüknek maradnia kell a Milanban.

Hétfő délután a tulajdonos Silvio Berlusconi, az ügyvezető igazgató Adriano Galliani, Oscar Damiani, a játékos menedzsere, valamint a klasszis édesapja egyeztettek a hogyan továbbról. Az illetékesek 18 óra körül tartottak sajtótájékoztatót, amelyen Carlo Ancelotti vezetőedző bejelentette: még mindig nem dőlt el semmi, Kakát egyelőre nem adta el a piros-fekete egyesület.

Az este folyamán a Manchester City ügyvezető igazgatója, Gary Cook is Milánóba utazott, miközben a piros-fekete tifosók egyre nagyobb számban tüntettek - előbb a Milan-székház, majd Kaká rezidenciája előtt.

„Nagyon boldog vagyok - kezdte nyilatkozatát a hosszú nap után Berlusconi. - Fantasztikus fiú Kaká, aki becsületes és szerethető egyéniség. Nagyszerű futballista, akit ezúttal nem szédített meg a pénz. Úgy marad nálunk, hogy egy pennyt sedm kért cserébe. Most mit mondjak? Az összes kalapomat megemelem ez előtt a csodálatos ember előtt!”

A hír hallatán igazi fesztivált rendeztek a szurkolók, hosszasan éltették a lakása ablakából integető és láthatóan meghatódott hőst.

Ám hogy az utolsó szó mégse az örömittas olaszoké legyen, a manchester City hivatalos közleményt adott ki, miszerint végül nem a milánóiak, hanem ők álltak el az üzlettől.

 

A hétfői nap röviden:

  • Hétfőn kora délután összeültek a „fejesek”, hogy megvitassák egyik legjobbjuk jövőjét. Berlusconi, Adriano Galliani ügyvezető és Bosco Leite, Kaká édesapja zárkózott be, hogy döntsenek.
  • Jelzésértékű lehetett, hogy az összejövetel előtt az édesapa kijelentette, szeretné, ha fia a Manchester Citybe igazolna. Eztán találkoztak az érintettek, s ha mindehhez hozzávesszük a nyilatkozatokat vagy a játékos szívszorító, már-már búcsúzkodó szombati magatartását csodálkoznánk, ha végül nem Angliában kötne ki a dél-amerikai játékos.

 

  • További adalék volt, hogy a Milan biztos, ami biztos alapon 32 millió fontos ajánlatot tett a Bayern Münchenben játszó francia Frank Ribéryért - az olaszok Oddót is odaadnák a középpályásért.

 

 

  • Kaká menedzsere, Oscar Damiani egyelőre annyit mondott, az üzlet még nem köttetett meg, mi több, eddig a játékos sem döntött. A kérdés, hogy megérné-e a brazilnak, ha elmenne egy jelenleg még nem jelentős együtteshez?

 

  • Mindeközben a Milan hadiszállása előtt egy békés ultracsoport tüntetett, létszámuk folyamatosan nőtt. A rendőrség a nap folyamán lezárta a via Turati környékét.

Milánóban a helyzet fokozódott... (gazzetta.it)

 

  • Kaká otthonában várta édesapja megérkeztét...
  • Ahogy azt ígérték, 18 órakor a kamerák elé álltak az érintettek Kaká-ügyben. Véget ért ugyanis a Milan vezetői és a játékos édesapja közötti tárgyalás: „Az van, hogy nincs semmi. Kaká még a Milané! - summázta szűkszavúan a hátunk mögött hagyott délutánt Carlo Ancelotti, a futballcsapat vezetőedzője...

 

  • A klubház környékén pedig tovább nőtt a bosszús drukkerek száma, becslések szerint mintegy háromszáz fanatikus nyilvánította ki véleményét Kaká mellett. A tömeg átvonult a brazil lakásához, s ott folytatták, amit elkezdtek. A rendőrség komoly erőkkel vonult a helyszínre.
  • Micah Richards, a City válogatott védője is megszólalt az ügyben: a futballista már kész tényként könyvelte el a 26 éves játékos érkeztét és már a manchesteriek Gerrardjaként emlegette a jövevényt.
  • Az este folyamán a Manchester City ügyvezető igazgatója, Gary Cook Milánóba utazott, hogy Kaká édesapjával találkozzon.
  • Késő este (22.50 körül) először arról szóltak a hírek, hogy a felek megállapodtak, majd nem sokkal később hivatalosan bejelentették, Kaká mégis a Milanban folytatja! A hisztéria véget ért, az ünneplés viszont városszerte elkezdődött...
LIPPI SZERINT KAKÁ MARAD MILÁNÓBAN
Marcello Lippi, az olasz válogatott régi-új szövetségi kapitánya a Corriere Dello Sport című olasz szaklapnak úgy nyilatkozott, hogy nem tudja ugyan, mi lesz Kaká sorsa, ám ha az ő véleményére kíváncsiak, akkor szerinte a brazil csillag Milánóban marad.

ARRIGO SACCHI: A LEGNAGYOBB HIBA LENNE ŐT ELADNI!
Arrigo Sacchi, az olasz válogatott és a Milan egykori trénere is megszólalt az ügyben. A legendás mester - mint oly sokan - nemtetszését fejezte ki az esetleges klubváltással kapcsolatban.
„Óriási hibának tartanám csak azért eladni Kakát, hogy majd a pénzből három-négy játékost vásárolhasson a klub. Csupán egyetlen Kaká van a világon. Nincs belőle több, egy kivételes tehetség, aki mindannyiunk példaképe lehet. Ha mindenáron szüksége van a Milannak pénzre ne őt, hanem mást, másokat adjon el - fejtegetett az edző.





 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu