Eilts: Lisztes csereként többet segíthet

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 12. 13:55
Mindkét meccsen pályára lépett Lisztes Krisztián, a német labdarúgó-bajnokság másodosztályában (Bundesliga 2) szereplő Hansa Rostock középpályása. A magyar futballistát egyszer lecserélték, egyszer becserélték, de könnyen lehet, hogy a tavasz hátralévő mérkőzésein az utóbbi lesz jellemző rá: Dieter Eilts szakvezető szerint ugyanis így tud többet segíteni a csapatnak.


Lisztes Krisztián a télen némi meglepetésre tért vissza Németországba, ahol az egy évvel korábban még élvonalbeli, most viszont már a másodosztályú tagságának megtartásáért küzdő Hansa Rostock hívta a soraiba.

A magyar futballista legutóbb Németországban a Mönchengladbach játékosa volt, ám súlyos sérülése miatt – amit még a Werder futballistájaként szedett össze – keveset játszhatott. Itthon a Ferencváros és a REAC alkalmazásában állt, és bár sokan kételkedtek benne, hogy valaha is felépül, Lisztes rácáfolt a kétkedőkre.

„Az erőnlétem elegendő egy teljes meccs lejátszásához is” – nyilatkozta a Bild című bulvárlapnak Lisztes. A magyar futballista azonban a két bajnoki egyikét sem játszhatta a végig: a Duisburg ellen az 59. percben lecserélték, az Aachen ellen viszont az utolsó szűk félórában kapott lehetőséget.

Dieter Eilts vezetőedző azonban úgy érzi, a magyar játékosnak nem szabad 90 percet a pályán töltenie.
„Krisztiánnak segítenie kell nekünk, és tud is, ezt az Aachen ellen bizonyította, ahol előkészítette a harmadik gólt. Azonban még nyitottabbnak kell lennie…”

„Nem sértődöm meg azért, ha nem vagyok benne a kezdőben, akkor nem lennék itt” – vette vissza a szót Lisztes. – „A csapat érdekei és az eredmény a legfontosabbak.”
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu