Egervári Sándor: Egy álommal kevesebb

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 25. 22:50
Elismerte a hollandok egyértelmű fölényét, de a csapat hozzáállásával elégedett Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a pénteki 4-0-s Eb-selejtezős vereséget követően. A vb-ezüstérmest irányító Bert van Marwijk érthetően boldogan, de kissé visszafogottan nyilatkozott: elsősorban saját csapatát dicsérte, de természetesen rólunk is ejtett néhány szót: szerinte a magyarok vesztét elsősorban az önbizalomhiány okozta.


 

Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szomorúan összegzett: „Egy álommal kevesebb – kezdte letörten, és nagyot sóhajtva a szakember, majd így folytatta. – Szerettünk volna meghatározóbb futballal előrukkolni, de a hollandok nem engedték."

„Sajnos el kell ismerni, ilyen arányban is megérdemelten győztek, hiszen mindenben felülmúltak bennünket. Jó lett volna, ha a középpályán labdabiztosabbak vagyunk, ezt kívánta elősegíteni a szünetben végrehajtott két csere is. A hozzáállással elégedett vagyok, ám ezúttal a gyengébb egyéni teljesítmények döntötték el a mérkőzést."

Egervári hozzáfűzte, a válogatott tud ennél sokkal jobban is játszani, ám a gólokat pszichikailag a lehető legrosszabb időszakban érkeztek, és megfogták a csapatot. A szakember szerint a világ legjobbjai ellen szenvedtünk vereséget, és kedden Amszterdamban is hasonlóan nehéz ütközetre számít.

Reuters
Marwijk elégedett, nem csoda Fotó: Reuters

„Bár tiszteltük az ellenfelet, győzni jöttünk Budapestre – nyitott Marwijk a lefújás utáni sajtótájékoztatón. – Célunk az volt, hogy minél többet legyen nálunk a labda, offenzíven játszunk, és úgy gondolom, hogy ma ez többé-kevésbé be is jött."

„Három győzelem után fontos lett volna a magyaroknak az újabb siker, de valószínűleg nem volt meg a kellő önbizalmuk. Erről mi is tehettünk, hiszen az ellenfélnek nem sikerült ráerőltetni az akaratát. Nem szerettünk volna elbizakodottak lenni, szerencsére megúsztuk 1-0-nál a magyarok egyenlítési lehetőségét."

A tréner hozzátette, jó döntés volt Robin van Persie csapatba állítása, az Arsenal légiósa megállta helyét, igaz, ebben megvoltak segítői is. „Sokat beszélgettem Robinnal, nem bántam meg, hogy pályára küldtem, Kuyt, Afellay és Van der Vaart remek mélységi játéka nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Van Persie-nek legyen elég helye a támadásoknál." 

MEGBÜNTETIK A BEROHANÓ SZURKOLÓKAT
A meccs utolsó percében két önmagáról megfeledkezett szurkoló lépett a Puskás Ferenc stadion gyepére, a Magyar Labdarúgó-szövetség azonban megbünteti a renitenseket: „A találkozót az oldalvonal mellől több mozgássérült tekintette meg, az őket kísérő két fiatal azonban visszaélt helyzetével – nyilatkozta Pajor-Gyulai László, az MLSZ sajtófőnöke. – Amennyiben az UEFA megbünteti a Magyar Labdarúgó-szövetéget, úgy az összeget polgári peres úton behajtja a két rendbontón."
EMLÉKEZTETŐ, EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, E-CSOPORT:
MAGYARORSZÁG-HOLLANDIA  0-4 (0-2)
Budapest (Puskás Ferenc Stadion), 23 817 néző, vezette: Carlos Velasco Carballo (spanyol)
MAGYARORSZÁG: Király - Vanczák, Lipták, Juhász, Laczkó - Varga (Vadócz, 46.), Elek (Priskin, 79.) - Koman (Czvitkovics, 46.), Gera, Dzsudzsák - Rudolf. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor.
Kispad: Fülöp (kapus), Pintér, Tököli, Czvitkovics, Vadócz, Lázár, Priskin.
HOLLANDIA: Vorm - Van der Viel, Heitinga, Mathijsen, Pieters - De Jong, Van der Vaart (Strootman, 81.) - Kuyt (Van Nistelrooy, 81.), Sneijder, Afellay (Elia, 63.) - Van Persie. Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk.
Kispad: Boschker (kapus), Boulahrouz, Vlaar, Emanuelson, Strootman, Elia, Van Nistelrooy.
Gólszerző: Van der Vaart (8.), Afellay (45.), Kuyt (53.), Van Persie (62.)
Sárga lap: Koman (43.), Elek (59.), Vanczák (60.), Lipták (67.), ill. Van Persie (18.)
Az E-csoport állása:
1. Hollandia 5 5 0 0 16-2 14 15
2. MAGYARORSZÁG 5 3 0 2 12-8 4 9
3. Svédország 3 2 0 1 9-4 5 6
4. Moldova 4 2 0 2 5-3 2 6
5. Finnország 4 1 0 3 10-6 4 3
6. San Marino 5 0 0 5 0-29 -29 0

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Tönkrevertek minket a holland sztárok
VIDEÓK! Nehéz Európa-bajnoki selejtezőre készült, mégis a legkönnyebbet játszotta a vb-ezüstérmes Hollandia, amely minden porcikájában felülmúlta a magyart és nyert megérdemelten 4-0-ra a Puskás Ferenc Stadionban. Az E-csoport...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu