Eb-selejtező: U20 után itt az U19!

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 23. 14:51
Pénteken veszi kezdetét a Tiszaújvárosban és Nyíregyházán megrendezendő U19-es labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőtorna. Az október 23 és 28 közötti viadalsorozaton a magyarok mellett Liechtenstein, Lettország és Oroszország küzdhet a jövő tavaszi elitkörért. Ehhez az első kettőben kellene végezni.


A magyar korosztályos válogatott az U20-asok vb-bronzérmétől feltüzelve várják a hazai rendezésű EB-selejtezőtornát, amelyen Liechtenstein lesz az első ellenfél. A találkozót 17 órától rendezik Nyíregyházán (a belépés ingyenes).

A labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján a nyírségi megyeszékhely alporgármestere, Nagy László elmondta: a város - akárcsak tavaly - idén is mindent megtett az előkészületek során, hogy méltó helyszínt biztosítson a korosztályos tornának.

„Egész Nyíregyháza szorított az U20-asoknak, és most élőben láthatjuk az egy évvel fiatalabbak legjobbjait itt, a városi stadionban - fogalmazott a polgármester. - Nagyszerű mérkőzések elé nézünk, és bízunk abban, hogy a közönség is segíti majd a mieinket. A város részéről Dajka László, a létesítményéről pedig Barta László vesz részt a nemzetközi torna szervezésében, annak teljes időtartamában.”

Szapor Gábor vezetőedző arról biztosította az újságírókat, hogy a csapat mindent elkövetett a felkészülés során a sikeres szereplés érdekében.

„A mai futballban a pillanatnyi forma nagyon sokat számít, hiszen jól felkészített együttesek alkotják az európai mezőnyt - jelentette ki. - Küzdöttünk problémákkal az elmúlt napokban, hiszen a vb-n is remekül teljesítő tehetséges középpályás, Kiss Máté megsérült és kimarad a keretből, de az aktuális garnitúrára mindig úgy tekintek, mint a rendelkezésre álló legerősebb csapatra, és ez, illetve a felkészülési mérkőzések alapján nyugodtan vágunk neki a korosztály idei legfontosabb meccseinek.”

Laczkovich Donát, a Dukla Praha középpályása szerint a csapat nagyon egységes, és készen áll a pénteki, Liechentenstein elleni nyitómeccsre. A gárda csütörtökön a mérkőzés helyszínén és időpontjában tartott edzést.

Az Eb-selejtezőtorna programja:
Október 23., péntek
Oroszország - Lettország, 14 óra, Tiszaújváros
Magyarország - Liechtenstein, 17 óra, Nyíregyháza

Október 25., vasárnap
Liechtenstein - Oroszország, 14 óra, Tiszaújváros
Magyarország - Lettország, 17 óra, Nyíregyháza

Október 28., szerda
Oroszország - Magyarország, 14.30, Nyíregyháza
Lettország - Liechtenstein, 14.30, Tiszaújváros
Az u19-es keret:
Kapusok:
Ambrusics Róbert (Leicester City FC)
Kovácsik Ádám (Reggina Calcio)

Védők:
Nagy Tibor (MTK Budapest)
Kelemen Dávid (MTK Budapest)
Kálnoki-Kis Dávid (Oldham Athletic FC)
Margitics Andor (Újbuda TC)
Preklet Csaba (Reggina Calcio)

Középpályások:
Laczkovich Donát (Dukla Praha)
Eszlátyi István (Pécsi MFC)
Gyűrű László (Újpest FC)
Rácz Ferenc (Szombathelyi Haladás)
Ladányi Tibor (MTK Budapest)
Simon Krisztián (Újpest FC)
Stieber András (Aston Villa FC)
Pölöskei Zsolt (Liverpool FC)

Támadók:
Balajti Ádám (Diósgyőri VTK)
Skriba Máté (Szombathelyi Haladás)
Tischler Patrik (Oldham Athletic FC)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu