Dzsudzsák Balázs meggyógyult!

Szerző: SHLétrehozva: 2011. október 4. 12:37
Hétfőn Telkiben találkoztak a Finnország elleni Európa-bajnoki mérkőzésre készülő válogatott keret tagjai. Jó hír, hogy Egervári Sándor szövetségi kapitány friss blogbejegyzésében elárulta: Dzsudzsák Balázs is jelezte, teljesen felépült kulcscsonttörése után. A keddi, Kisorosziban rendezett sajtótájékoztatón a sporthirado.hu is ott volt.


A létszám csak keddre lett teljes, Király Gábor, Vanczák Vilmos, Lázár Pál és Bogdán Ádám reggel csatlakozott az együtteshez. A kerettagok közül Rudolf Gergely és Elek Ákos kisebb húzódásra panaszkodott, de a vizsgálatok eredménye azt mutatja, hogy őket az orvosi stáb egy-két nap alatt rendbe hozza, ezért nem kell edzéseket kihagyniuk.

"Apró sérülésektől eltekintve mindenki egészséges, ami azért nagy szó, mert Dzsudzsák Balázs is jelezte, hogy teljes értékű munkát szeretne végezni az edzőtáborban - fogalmazott Egervári Sándor. - Kedden délelőtt az operáló orvos megvizsgálta Balázst, akit százszázalékos állapotban talált. Mondanom sem kell, hogy rendkívül örömteli lenne, ha valóban maximális erőbedobással készülhetne a finnek elleni meccsre. Ám úgy vélem, két-három nap még kell, hogy tisztán lássunk, szerintem nem lesz még olyan formában, mint a sérülése előtt, viszont húsz-harminc percet segíthet a csapatnak."

Dzsudzsák Balázs természetesen örül gyors felépülésének: "Persze, boldog vagyok, s ha a kapitány is úgy gondolja, beszállok. Azt teszem, amit mond, annyit próbálok meg segíteni, amennyit szán nekem."

A szövetségi kapitány egyébként hozzátette, jó, hogy ezalatt a bő egy év során gördülékenyen tudott beépíteni 10-12 fiatalt, akik ráadásul inkább a technikásabb fajtából valók. Egervári elárulta, hogy alaposan feltérképezték az ellenfelet, Bognár György kétszer is megnézte őket, plusz az összes videófelvétel megvan róluk. Egervári szerint az elmúlt fél évben nagyot fejlődtek a finnek, masszívabb lett a védekezésük is.

Koman Vlagyimir bizakodik, bizakodik és bizakodik.

"El sem tudom képzelni, hogy ne legyen tétje a jövő keddi meccsünknek - kezdte a Sporthíradónak a Samp középpályása. - Nagyon remélem, hogy így lesz, és azt is, hogy egy hét múlva mi leszünk a csoportmásodikok. Jó kis társaság ez, egyre jobb. Sok a fiatal, úgy érzem, nekem is sikerült beépülnöm."

Egervári kapitány a pénteki finn-svéd összecsapásra maga is elutazik, és a helyszínen nézi meg következő riválisunkat. A szakember egy érdekes mondatot iselejtett a sajtótájékoztatón: "Ha egy ponton múlik majd a továbbjutásunk, akkor azt a kint elveszített holland meccsnek köszönhetjük. Ott, akkor volt esélyünk a döntetlenre..."

A SportHirado.hu ÉLŐben követi nyomon a magyar válogatott számára létfontosságú finn-svéd találkozót pénteken, 18.15-től. A magyar-finn sorozatzáró összecsapásra mához egy hétre kedden, 20 órától kerül sor a Puskás Ferenc Stadionban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A láthatáron sincs az új Puskás-stadion
A 2012-es költségvetési tételek között nem szerepel az új Puskás Ferenc Stadion, így egyelőre megjósolhatatlan, mikorra készül el a 15 milliárdosra becsült beruházás....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu