DVTK: a tulajdonos megunta a szidalmakat

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 25. 20:33
Vágó Attilának útilaput kötöttek a talpára a szerdai makói Magyar Kupa-vereség után. A DVTK futballcsapatának tulajdonosa döntött a menesztés mellett, méghozzá a Diósgyőr FC Kft. rendkívüli taggyűlésén csütörtökön. A vezetőedző öt nap híján egy évig ült - a sokszor kényelmetlen - diósgyőri kispadon. Csavart pedig ott kapott a történet, amikor a piros-fehér klub tulajdonosa közleményben tudatta, hogy mérlegle teszi további miskolci szerepvállalását.


Vágó Attila bajnoki mérlege nyolc mérkőzésen: két győzelem, két döntetlen és négy vereség. A Győr elleni 6-0-ra elveszített találkozó után kapott még egy esélyt Baranyi Sándor tulajdonostól a csapat és a vezetőedző, azonban a makói Magyar Kupa kudarc (1-0) betette a kaput. Vágó Attilával szerződést bontott a klub.

A sikertelenség okát mindannyian másban látják a diósgyőri labdarúgás szereplői. A legnépesebb tábor: a szurkolók már hetek óta követelték a vezetőedző leváltását. A vérmesebb drukkerek a csapatot még tapsolták egy-egy vesztes meccs után, de Vágó Attila sokszor kapott hideget-meleget.

A visszafogottabb stílust képviselő Diósgyőri Labdarúgásért Baráti Kör Egyesület már Vágó Attila menesztése előtt azt nehezményezte, hogy a szegedi vezetés a DVTK drukkereit tekinti az egyik bűnbaknak a piros-fehérek sikeretlen szerepléséért.


A szurkolók az őket sértő nyilatkozatokról, a diósgyőri vezetők méltánytalan támadásokról beszélnek. A piros-fehér klubot üzemeltető gazdasági társaság szintén nyilatkozatot tett közzé, melyben kifejtik álláspontjukat, mely szerint a makói kupavereség a csapatot körülvevő körülményeknek is tulajdonítható.


„A Diósgyőr FC Kft. tulajdonosát és vezetőit egy ideje méltánytalan támadások érik. A DVTK életében tevékenykedők elkötelezettek a labdarúgás iránt, de nem kockáztathatják sem a személyük, sem a családjuk biztonságát. Ezért a tulajdonos mérlegre teszi a további miskolci szerepvállalását. A helyzet értékelésekor a taggyűlés úgy döntött, hogy megköszöni Vágó Attila vezetőedző munkáját. A felmentett tréner feladatait megbízott edzőként Benczés Miklós látja el” - olvasható a szűkszavú közleményben.


Diósgyőrben a megszokottnál csendesebben készülődtek a játékosok az öltözőben. Benczés Miklós pályaedző vezényelt rövid tréninget. Közben a stadion körül néhány drukker gyülekezett, hátha megpillantják az új vezetőedzőt. Csalódniuk kellett, mert egyetlen ismert szakember sem jelent meg Diósgyőrben.


„ Új helyzet állt elő az edzőváltás miatt, amelynek nem örülök. A vezetőknek és a játékosoknak is elmondtam, hogy nem szeretnék vezetőedző lenni, a továbbiakban is pályaedzőként akarok dolgozni. A hétvégi mérkőzésre természetesen leülök a kispadra, hogy segítsem a klubot. A csapatot Veréb György kapusedzővel állítjuk majd össze. A tréningeket is ketten vezetjük majd Gyuri bácsival” - mondta Benczés Miklós megbízott pályaedző.


A sorok között olvasó diósgyőri futballbarátok pedig összedugják a fejüket, vajon mit jelenthet pontosan az a mondat, hogy a támogató SZEVIÉP cég megfontolja további diósgyőri szerepvállalását? A DVTK ugyanis 2010-ben százéves lesz, s az elmúlt tíz évben szinte minden tulajdonos megígérte: a centenáriumon bajnokcsapata lesz Diósgyőrnek!
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu