Döntőt nyert, Diegót vesztett a Werder

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 7. 22:40
A Werder lesz a Sahtar ellenfele az utolsó UEFA-kupa kiírásának isztambuli fináléjában. Előbbiek hazai vereségük után idegenbeli győzelmükkel búcsúztatták honi riválisukat, a magát nyeregben érző Hamburg együttesét. A Sahtar szintén honi ellenlábást búcsúztatott, az idegenbeli döntetlen után hazai egygólos sikerrel ejtette ki a Dinamo Kijevet.


 

UEFA-KUPA, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
Sahtar Donyeck (ukrán) - Dinamo Kijev (ukrán) 2-1 (Jadson 17., Ilsinho 89., ill. Bangoura 47.)
Tj.: a Sahtar Donyeck, 3-2-es összesítéssel
Hamburg (német) - Werder Bremen (német) 2-3 (Olic 13., 87., ill. Diego 29., Pizarro 66., Baumann 83.)
Tj.: a Werder 3-3-mal, idegenben lőtt több góllal


A Sahtar Doneck számára kedvező, 1-1-es döntetlent ért el Kijevben az első mérkőzésen, ám a visszavágón sem ült a babérjain, és a brazil Jadson hálószaggató lövésével bő negyedóra alatt lépéselőnybe került.

Idő kellett a Dinamónak, amíg magára talált, és a 47. percben már hosszabbításra állt, köszönhetően a gólfelelős, Ismael Bangoura villanásának.

A négy sárga lapot is összeszedő kijeviek már a kétszer tizenöt perces túlórára készültek lelkiekben, amikor Ilsinho gondolt egyet, és megindult a fővárosi kapu felé. A cselsorozat végén fantasztikus csavarással helyezett a jobb alsó sarokba, egyúttal a döntőbe lőtte a két meccs alapján meggyőzőbb teljesítményt nyújtó Donyecket.

Jadson hatalmas gólt ragasztott a Dinamo kapujába  

 

A magát egygólos idegenbeli sikere után okkal nyeregben érző Hamburg Olic remek helyzetfelismerésének köszönhetően gyorsan előnyt szerzett magának, ám Diego vezérletével egyenlítettek a vendégek, majd a brazil karmester a felső lécet is megdöngette. Kissé váratlanul, tegyük hozzá, hiszen a mezőnyfölényben játszó hazaiak akár dűlőre is vihették volna a dolgokat, de Olicon kívül nem volt bennük igazi tűz, mintha nem hittek volna a brémaiak feltámadásában.

Pedig a fordulás után éppen ez történt. Pizarro véleményes gólt fejelt, amelyet les miatt érvénytelenítettek, majd kevéssel később a kezdőkörből szólózott be védők erdejében, tulajdonképpen csel nélkül, majd lőtt egy pattogósat, amely megtréfálta Rost kapust. A hajrában Baumann is betalált egy szöglet után – önfeláldozó csukafejest bemutatva –, majd Olic még szépített ugyan, meglőve csapata és önmaga második találatát.

Ezzel együtt bravúr és meglepetés a már kiejtésre írtélt Werder idegenbeli győzelme és továbbjutása, amelyet csak az árnyékol be, hogy kulcsemberük, Diego egy első félidei kakaskodás miatt sárga lapot kapott, így a döntőt eltiltás miatt biztos kihagyni kényszerül. A német csapat esetében ez sokkal több, mint erős vérveszteség.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu