Dombi: Nagy dolog lenne a második hely

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 30. 16:15
Nagy dolog lenne, ha az utóbbi hetek hullámvölgyét követően őszi másodikként zárna a Debrecen - véli Dombi Tibor, a Loki 36 éves középpályása. A sokat megélt játékos a SportHirado.hu-nak elmondta, nem könnyű bírni a többszörös terhelést, főleg úgy, hogy egy Bajnokok Ligája-találkozó felér három-négy hazai bajnokival is.


Ismét sok gólt kapott a DVSC. Még akkor is szembetűnő ez a statisztikai adat, ha Herczeg András tanítványai győztesen hagyták el a pályát a Zalaegerszeg elleni 5-3-as sikert követően.

„Valóban így van, főleg, ha hozzávesszük, hogy korábban a védekezés volt az egyik erősségünk. Nyilván nemcsak a hátvédsor hibája ez, hanem a többi labdarúgóé is" - mondta Dombi, aki társaival hétfő reggel egy regenerálóedzésen vett részt. 

A védők és a csapat formahanyatlásából ki is lyukadhatunk az itthon megszokottól jóval nagyobb terhelésre. A korábbi válogatott szélső szerint egyértelműen közrejátszik ez is a hullámvölgyben.

„Szinte duplaannyi meccset játszunk, mint a hazai mezőny, nem könnyű bírni. Egy BL-mérkőzés például felér három-négy NB I-es találkozóval. Ráadásul hiába van szinte két különböző bevethető sorunk, a legtöbb meccset ugyanaz a tizenöt-tizenhat futballista játssza le."

Kérdés, hogy lehet ezt bírni, illetve az idei tapasztalatokkal, jövőre már jobban mehet-e majd? Erre Dombi se tud válaszolni. „Nincs titok erre. Szerintem mindenki saját magát ismeri a legjobban, és tudja, mire van szüksége. Én idősebb játékosként, sok-sok idénnyel a hátam mögött sem tudom pontosan, hogy mi lenne a legjobb. Néha oda se figyelek, és vidáman élem az életem. Máskor pedig érzem minden tagom" - folytatta a korábban Frankfurban és Utrechtben is légióskodó labdarúgó.

No, de nincs idő nyalogatni a sebeket, jön a bajnoki idényzáró az MTK ellen, ahol a lokisták számára a tét az őszi második hely. „A sorozatos vereségek és a hetedik hely után nagy dolognak tartanám, ha befutnánk a második pozícióba. A támadójátékunk rendben volt mostanában, a védekezésre kell nagyobb hangsúlyt fektetni. A régi önmagunkat kell idéznünk" - mondta a mostanában már elsősorban csereként beszálló Dombi. 

A DVSC csütörtök este hat órakor fogadja az MTK-t a 10. fordulóból elmaradt mérkőzésen.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu