Dögunalom, Paraguay a csoportelső!

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 24. 17:52
A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság legunalmasabb és legkiábrándítóbb összecsapásán Paraguay 0-0-s döntetlent játszott Új-Zélanddal, ezzel ugyan megnyerte az F-csoportot, de nem lehet büszke produkciójára. Sőt, ha a Kiwik egy picivel szerencsésebbek, a végén gólt szereznek és továbbjutnak. Nem így lett, ezzel a dél-amerikaik malmára hajtották a vizet, mögöttük az olaszokat 3-2-re legyőző (!) Szlovákia lépett a legjobb tizenhatba.


Fotó: Reuters

PARAGUAY - ÚJ-ZÉLAND  0-0
Keresgettük a jelzőket, de káromkodni nem szerettünk volna. Úgyhogy maradjunk annyiban, a futball megcsúfolásának lehettünk szemtanúi a ritka izgalmasra és meglepőre sikeredett szlovák-olasz árnyékában.
Paraguay és Új-Zéland borzasztó kilencvennégy perccel szomorított el minket, pedig a korábban lesajnált óceániaiak egyetlen gólra álltak a továbbjutástól. Egészen a 25. perctől kezdve.
Szlovákia amott vezetést szerzett, így Paraguay a tűzzel játszott: mert a labdával nem, s bizony majdnem ráfizetett. A hajrában Smeltz adott Woodhoz, aki a kapu előtt éppencsak lemaradt, ezzel odalett az ordító lehetőség.
A dél-amerikaiak annyit hoztak ki magukból, ami elégséges volt - no, jó, annál kevesebbet -, Új-Zéland viszont úgy lett csoportharmadik a vb-címvédő olaszok előtt, hogy egyszer sem kapott ki. Nem semmi.
Paraguay az esti dán-japán meccs nyertesével küzdhet a nyolcaddöntőben, Szlovákia pedig szinte biztosan Hollandia ellen tehet újabb csodát.
Több tintát ne is pazaroljunk el erre a meccsre. 
Az F-csoport végeredménye:
1. Paraguay 3 1 2 0 3-1 2 5
2. Szlovákia 3 1 1 1 4-5 -1 4
3. Új-Zéland 3 0 3 0 2-2 0 3
4. Olaszország 3 0 2 1 4-5 -1 2
 
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS - A LÉNYEG:
2. félidő:
Vége a meccsnek! Legalja.hu! 0-0!
Negyedóra van még hátra, de az égvilágon semmi sem történik. Paraguaynak jó az iksz, Új-Zéland meg nem tud mit csinálni. Pedig ha lőnének egyet...
A találkozóról mindent elárul az adat: Paraguay egyszer, Új-Zéland egyszer sem találta el a kaput.
16 Celsius-fok van, 51 százalékos a páratartalom...
46. Folytatják a csapatok, bízzunk egy jobb meccsben. Csere nem volt.
1. félidő:
45+2. Vége az első félidőnek! Huhh, rémgyenge a meccs, jobb is, hogy lefújta a bíró...0-0!
Tíz perccel a szünet előtt némi paraguayi labdabirtoklási fölény: 56-44 százalék nekik.
Már a félidő közepénél vagyunk, de nincs túl sok helyzet, de Paraguay valamivel aktívabb. Caniza már háromszor próbálkozott, mindhiába. 
Dél-amerikai alakulat ezen a vébén még nem kapott ki...
A dél-amerikaiak a megszokott piros-fehér felsőben és kék nadrágban léptek pályára, míg az ellenfél a fehérrel ellentétben tiszta feketében játszik.
1. Paraguay kezdte a mérkőzést!
Paraguay himnusza:

Új-Zéland himnusza:

Szeretettel köszöntjük az olvasókat, azokat, akik valamelyik együttesnek szurkolnak és azokat is, akik egyszerűen kíváncsiak erre a meccsre is az olaszok összecsapásának árnyékában! Jó szórakozást kívánunk!
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu