Dán merénylet készül a Chelsea ellen

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 21. 19:21
Ezer sebből vérzik a Chelsea, és ha nem jut tovább a Köbenhavn ellen (és nyeri meg a Bajnokok Ligáját), Carlo Ancelottinak vélhetően kiadják az útját. Az olasz mester és tanítványai a nyolcaddöntőben sem dőlhetnek hátra, bármit is sulykoljon a nemzetközi sajtó. Bizony, rengeteg minden szól a meglepetés mellett.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS:
KÖBENHAVN-CHELSEA – kedd, 20:45 óra
Koppenhága, Parken, vezeti: Björn Kuipers (holland).
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
KÖBENHAVN: Wiland - Jörgensen, Antonsson, Wendt, Pospech - Claudemir, Bolanos, Kvist, Vingaard - Grönkjaer - N’Doye.
CHELSEA: Cech - Bosingwa, Ivanovics, Terry, Cole - Essien, Mikel, Lampard - Anelka, Torres, Malouda.

 

A Chelsea-nél mostanában semmi sem úgy sül el, mint tervezik: a bajnokságban immár csupán a legjobb négy közé kerülés a cél, az FA-kupától hazai pályán búcsúzott, és a Bajnokok Ligájában sem a favoritok között emlegetik.

A közvélekedés mégis úgy tartja, könnyedén, akár kettős győzelemmel verekedheti át magát a Koppenhágán – azon a Koppenhágában, amely 19 forduló után 19 pont előnnyel vezeti a dán pontvadászatot, és a Barcelonának is okozott már kellemetlen perceket a BL-ben. A Parkenben pontot is csípett a katalán sztárcsapat ellen.

Az őszi menetelés, az utolsó BL-forduló óta viszont nem játszott tétmérkőzést, és bár az edzőmeccseken remekül teljesített, adja magát a kérdés: a két és fél hónapos kihagyás vajon milyen irányba billenti el a mérleg nyelvét?

A Chelsea mestere, Carlo Ancelotti attól tart, a dánok frissek lesznek a kiadós pihenőtől, szemben csapatával, amely háromnaponta vív élet-halál harcot. Az olasz mester azonban tévedett már épp eleget az utóbbi időben ahhoz, hogy szavait ne vegyük készpénznek.

Ancelottinak a csapat összeállítása is komoly fejtörést okoz, az új szerzemény Fernando Torres és Didier Drogba közül ugyanis valamelyiket alighanem a kispadra kell ültetnie. A bajnokságban inkább a Kölyköt favorizálja, és csak keveseket forrázna le, ha a keddi koppenhágai meccsen a kispadon találná magát az elefántcsontparti.

Torres mellett a másik sztárigazolás, David Luiz kimarad a „BL-buliból”, hiszen a bozontos hajú középhátvéd a Benficában pályára lépett a csoportkörben. Alex hiányában így várhatóan Braniszlav Ivanovicsnak kell majd behúzódnia újra a védelem közepére, John Terry mellé.

A Chelsea-nél tehát most megy az össznépi latolgatás, hogyan vehetik sikerrel a nyolcaddöntő jelentette akadályt. Mert hogy tovább kell jutni, az nem vita tárgya, sőt: amennyiben nem a Kékek emelik magasba a Bajnokok Ligája-serleget májusban szinte hazai pályán, a londoni Wembleyben, az ár sokakat elsöpörhet.

Mindenekelőtt Carlo Ancelottinak kell féltenie az állását, de több sztárnak, Lampardnak, Drogbának és Terrynek is kiadhatja az útját a dúsgazdag tulaj, Roman Abramovics, akinek hőn áhított vágya, hogy a klub megkaparintsa történelme első BEK-/BL-trófeáját.

Emlékezzünk csak vissza: az olajmágnásnál már az kiverte a biztosítékot, hogy az előző idényben „csak” bajnokságot és FA-kupát nyert a csapat. A hazai duplázás már elúszott, ami vészjósló mindenkinek, aki a Stamford Bridge-ről kapja a fizetését. Senki sincs biztonságban.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ultimátumot kapott Ancelotti
Az Everton elleni FA-kupa búcsú a szakadék szélére sodorta Carlo Ancelottit, a Chelsea olasz menedzserét, aki sajtóhírek szerint ultimátumot kapott: tovább kell jutniuk a Kékeknek a BL-negyeddöntőbe, máskülönben Roman Abramovics...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Tizenegyesekkel esett ki a Chelsea
Egész délutánt betöltő megismételt mérkőzésen, drámai körülmények között búcsúzott az FA-kupától a Chelsea a negyedik fordulóban a Stamford Bridge-en. A rendes játékidőben vagy egy tucat helyzetet elszórakoztak a hazaiak, akik a...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu