Csank: Tököli gólt rúg az azeriek ellen

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 8. 18:45
Csank János nem aggódik amiatt, hogy Szalai Ádám kiválásával gól nélkül marad a magyar válogatott, és a SportHirado.hu-nak azt jósolta, az ifjú támadó helyére behívott Tököli Attila betalál Azerbajdzsán ellen. A korábbi szövetségi kapitány szerint egyetlen célt szolgál a szerdai mérkőzés: futballozni egy jót a hollandok elleni Európa-bajnoki selejtezők előtt.


 

A magyar válogatott négyszer mérkőzött meg eddig Azerbajdzsánnal, a négy győzelemből kétszer Csank János vezette sikerre a mieinket szövetségi kapitányként előbb 1996-ban (3-0), majd egy évvel később (3-1). Hasonló végkifejletre számít a mostani összecsapáson.

„A válogatott utóbbi meccseken mutatott játékát elnézve három-négy magyar gólt várok, tehát ha véletlenül kapunk egyet, akkor sem lehet baj. Több játékosunk is van, aki feltalálja magát a kapu előtt, és megkockáztatom: Tököli Attila is eredményes lesz. Néhány helyzete biztosan adódik majd, és van olyan jó csatár, hogy legalább egyet értékesítsen” – szólt reményeink szerint a próféta a Zalaegerszeg szakvezetőjéből.

Csank János nagy veszteségnek tartja, hogy Szalai Ádám súlyos sérülése miatt legalább fél évre kidőlt, de csodát a Mainz támadójától sem várt volna.

„Nem játszott annyit a nemzeti csapatban, hogy kijelenthessük, nélkülözhetetlen láncszem lenne. Tény és való, volt több jó meccse az ősszel, de korai kijelenteni, hogy egy egész válogatott sorsa rajta múlna. Az orvostudomány mai állása szerint előbb-utóbb ismét visszanyeri korábbi formáját, de meg kell tanulnia, így nem szabad odatennie a lábát, ha kifelé robban a kapus. Már az ütközés előtt borítékolható volt, a párharcból csak rosszul jöhet ki – nagyon rosszul.”

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Mire megy a válogatott Dubajban Azerbajdzsánnal?
Nem kérdés, nyerünk 89.7%
 
Döntetlen a realitás 3.9%
 
Nem kudarc, de vereség 6.4%
 

De mégis, milyen ellenféllel állunk majd szemben Dubajban? Csank János nem tagadja, ő is a sötétben tapogatózik, és semmiféle friss információja nincs az azeri futballról. Csak a korábbi tapasztalataiból tud kiindulni.

„Rátekeredtek a labdára, amelyet igyekeztek minél tovább dajkálni. Az egyérintős futballt hírből sem ismerték. Kedvelték a párharcokat, de a technikai fölényünk érvényesült, így összességében nem tudták megkeseríteni az életünket. A papírforma alapján most sem szabadna, hogy másképp történjen.”

A szakember úgy véli, szakmai szempontból túlzottan sokat nem profitálunk az azeriek elleni találkozóból, mivel az semennyire sem hajaz a hollandok elleni kettős ütközetre. Az azonban mindenképpen hasznos lehet, hogy a keret tagjai együtt edzenek néhányszor, és egy könnyed győzelem az önbizalomnak is jót tenne.

 

Már csak Király hiányzik
Majdnem a teljes keretnek, tizennyolc játékosnak vezényelt bő egyórás edzést Egervári Sándor kedden. A tizenkilencedik kerettag, Király Gábor éjfél körül érkezik meg Dubajba a szövetség beszámolója szerint. A játékosok délelőtt kétórás sétát tettek a belvárosában, majd a délutáni pihenőt követően a szövetségi kapitány a birtokában lévő felvételek alapján elemezte a szerda esti ellenfél, Azerbajdzsán játékát. Az esti edzésen már a taktika gyakorlására került a főhangsúly, a pálya szélén féltucatnyi itt élő magyar figyelte a csapatot. Nincs sérült, mindenki egészséges, így Egervári Sándor a teljes keretből választhatja ki a kezdő tizenegyet, döntését a szerda délelőtti edzést követően hozza nyilvánosságra.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu