Contráért két román csapat fut versenyt

Szerző: shLétrehozva: 2008. május 28. 16:28
Cosmin Contra a román válogatott tagjaként az Európa-bajnokságra készül, de a Getafe kiválóságáért két egykori román élvonalbeli klubja is harcba száll. A Dinamo Bucuresti 500 ezer eurós fizetést ajánlott az 1999 óta a légióskodó 32 éves jobbhátvédnek, a temesváriak viszont Contra ígéretét bírják, aki úgy távozott nevelőegyesületétől: visszatér szülővárosa csapatához.


Az érintett két klub hivatalosan még kivár ugyan, nem akarják megzavarni a játékost az Eb-re való minél tökéletesebb felkészülésben, ám a színfalak mögött eközben minden bizonnyal nagy erőket mozgósítanak annak érdekében, hogy a játékos náluk folytatassa pályafutását.

 

Egyik klub sem lenne ismeretlen Contra számára: temesvári születésűként az 1993-1994-es idényben a Politehnica Timisoara színeiben mutatkozott be a román élvonalban, majd onnan igazolt 1996 nyarán a Dinamo Bucurestihez.

 

Három évvel később felcsapott légiósnak: nagy szerepe volt abban, hogy az Alavés spanyol kiscsapatból UEFA-kupa döntőssé nőtte ki magát. Le is csapott a gárda egyik meghatározójára az AC Milan, ahonnan azonban egy szezonnal később máris távozott.

 

Contra visszatért Spanyolországba és három idényen át az Atlético Madrid légiósa volt. Utána kölcsönjátékosként szerepelt a West Bromwich Albionban és a Timisoara együttesében, 2005 óta viszont a Getafe alkalmazásában áll.

 

Contra játéka már nem meghatározó klubjában, de rutinjára mindig lehet számítani. Ráadásul ő olyan típusú védő, aki a pályán is kontroll alatt tudja tartani úgy az ellenfelet, mint saját csapattársait. Ha kell, lelkesít, ha kell fegyelmez.

 

A bukarestiek a negyedik, a temesváriak a hatodik helyen zárták a 2007-2008-as román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot (Liga I).

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu