Chelsea: újra nyeregben...

Szerző: SHLétrehozva: 2012. március 28. 12:42
José Mourinhóhoz hasonlóan a keddi játéknap másik győztes hadvezére is örömmel vette tudomásul csapata teljesítményét. Roberto Di Matteo vezetésével megtáltosodott a Chelsea, amely a menedzser szerint visszatért a sikerek útjára, ezt bizonyítja, hogy a Bajnokok Ligája lisszaboni negyeddöntőjében tudott 1-0-ra nyerni. Di Matteo egy valamire azonban felhívta a figyelmet: a visszavágóra.


 

Minden bizonnyal másként alakul a mérkőzés, ha a második félidőben, még 0-0-nál befújja a játékvezető Terry egyértelmű kezezését a tizenhatoson belül - de nem fújta, Salomon Kalou negyedórával a befejezés előtt viszont belőtte a meccs egyetlen gólját. A Chelsea nyert, Di Matteo boldog, de óva int.

"Csodálatosat játszottunk - kezdte a menedzser, akinek az irányításával öt győzelem, és csak egy-egy iksz, illetve vereség a csapat mérlege. - Nagyon nehéz a Benfica ellen futballozni, nem is kaptak ki odahaza az elmúlt években, és most már mi is tudjuk, miért nem. Remek csapat, kiváló képességű játékosokkal. Úgy érzem, jól védekeztünk, kellően szervezettek voltunk, éreztem, hogy bennünk van a gól."

A szakember hozzátette, előnnyel várhatják ugyan a második mérkőzést, de semmi sincs még lefutva.

"A Napoli elleni visszavágó előtt volt egy hegy, amit meg kellett másznunk - folytatta Di Matteo. - Most is ez a helyzet, de ezúttal talán nem annyira magas a hegy. Ugyanakkor veszélyes ez az eredmény, hiszen a Benfica idegenben is képes a gólra - ha azt hisszük, továbbléptünk, óriási hibát követünk el."

Paulo Ferreira december 31. után visszatérhetett a csapatba, az egykori portói védő idén először szerepelt - nem csoda, ha mosolyogva nyilatkozott: "Nagyszerű érzés volt ismét ott lenni a többiekkel, ráadásul szeretek hazajönni - mondta a Lisszabontól nem messze született futballista, aki mégis Portóban lett elismert játékos. - Csodaszép ez a stadion, azért is különösen értékes ez a diadal, mert egy roppant erős csapat ellen értük el."

Jövő szerdán visszavágó - és ezek szerint itt még semmi sem dőlt el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Chelsea: hatalmas lépés az elődöntő felé
A Chelsea lépéselőnyből várhatja a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóját, miután 1-0-ra győzött a Benfica vendégeként. Terry kezezéséért büntetőt kellett volna adnia a bírónak 0-0-nál, elmulasztotta. Torres nagyot...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu