Chelsea: Ki viszi el a balhét?

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 11. 15:36
Ráférne egy generáljavítás erre a Chelsea-re, különösen a középpályán akadozik a gépezet - ebben értett egyet Ray Wilkins a Kékek korábbi segédedzője, és az ír futball-legenda, egykori Chelsea-csatár Tony Cascarino a Sky Sportsnak adott nyilatkozatában. Carlo Ancelotti felelősségével kapcsolatban már megoszlanak a vélemények.


Tony Cascarino szerint csúfos kudarc  ez a szezon a Chelsea számára, különösen annak fényében, hogy az előző szezonban duplázott az együttes Angliában és azok után, milyen irdatlan összegeket emésztett fel Torres és Luíz megszerzése a télen. Megindulhat a bűnbakkeresés, Ancelotti lehet az egyik, akinek porba hull a feje.

"Van két-három név, akik már nagyon sok mindent elértek a Chelsea-vel és kiégtek. Oda kell menni hozzájuk, és meg kell mondani nekik, 'köszönjük szépen, ideje új kihívást keresni."

"A nagy kluboknál nagyobb a döntések súlya. Sir Alex Ferguson képes volt arra, hogy megszabaduljon Jaap Stamtól, Ruud van Nistelrooytól, David Beckhamtől, csak hogy egy pár nevet említsek. Néha rá kell csuknod az ajtód egy-két klasszisra, ez az élet rendje. Ez a Chelsea gyenge."

Az egykori kiváló csatár - aki a kilencvenes évek közepén a Stamford Bridge-en kereste a kenyerét - úgy érzi, a középpályával vannak a legkomolyabb gondok. Ennek eklatáns példája volt az MU elleni hétvégi "PL-döntő", ahol az első félidőben valóságos átjáróháznak bizonyult a Kékek eme zónája. Nem köntörfalazott, neveket is említett.

"A Chelsea-középpályának képesnek kell reagálnia egy ilyen helyzetben. Michael Essien rendkívül gyenge idényt tudhat maga mögött, John Obi Mikel csak kereste a labdát az MU ellen. Ryan Giggs 37 éves, de így is simán uralta a terepet."

"Európa legjobb csapatai nem engedik kibontakozni az ellenfelek játékát, de vasárnap, különösen az első 45 percben az történt a pályán, amit az MU akart, nem csoda, ha a hazai csatárok úgy éltek, mint hal a vízben."

A korábbi segédedző Ray Wilkins csak nagy vonalakban részben egyet ezzel a véleménnyel, nem gondolja például, hogy le kellene cserélni Carlo Ancelottit Guus Hiddinkre vagy esetleg André Villas-Boasra.

"Nem hiszem, hogy radikális változásra lenne szükség. Természetesen kell egy kis vérfrissítés. Edzővel kezdeni a nagytakarítást? Óriási hiba lenne. A Chelsea-nél van egy kemény mag, tudom, hogy sokan azt mondják magas az átlagéletkor, de nem szabad ennek túl nagy jelentőséget tulajdonítani. Olyan a kondíciójuk, mint az ifjú titánoknak."

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu