Büntetőfogó Babos, győztes Dzsudzsák

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 11. 21:33
Hozta a kötelezőt a PSV Eindhoven a holland labdarúgó-bajnokságban, miután hazai pályán 2-0-ra verte az Utrechtet. Dzsudzsák Balázs a kezdőben kapott helyet, és végig a pályán volt. Az NEC Nijmegen a 26. percben tíz emberre fogyatkozott, ám kétgólos hátrányból pontot tudott menteni. Ebben nagy szerepe volt Babos Gábornak, aki az első félidőben büntetőt fogott.


A középmezőnyben található Utrecht együttesét fogadta a címvédő PSV. Dzsudzsák Balázs együttesének mindenképpen csak a győzelem volt elfogadható.

Úgy is kezdett az Eindhoven, ahogy az esélyeshez illik. Az első félidőben az Utrecht nem tudott kijönni a saját térfeléről, ám komoly ziccerig sokáig a hazaiak sem jutottak el. Az első nagy helyzet Marcellis előtt adódott, ám a védő fejese a kapufán csattant Dzsudzsák szabadrúgása után.

Már úgy tűnt, hogy gól nélkül ér véget a félidő, amikor Afellay lövése lepattant az egyik védőről, Salcido észlelt a leggyorsabban, és közelről a hálóba továbbított.

Az 55. percben egy hatalmas védelmi hibának köszönhetően duplázta meg előnyét a hazai csapat: Dickoh röviden passzolt haza, Toivonen lecsapott a labdára, és De Ruiter kapus már csak a lábát tudta elhúzni. A tizenegyest Simons végezte el, és biztosan lőtt a bal sarokba.

A 26. perctől emberhátrányban játszó NEC pontot szerzett a De Graafschap otthonában. A nijmegeniek Pothuizen kiállítása után fogyatkoztak tíz emberre, ráadásul a hazaiak büntetőhöz is jutottak. Babos azonban magabiztos volt, kivédte a Chelsea-től kölcsönkapott Ben Sahar tizenegyesét.

Az izraeli játékos azonban még egyszer próbálkozhatott a mészpontról, ekkor már nem hibázott, sőt, amikor a 75. percben újra betalált, a De Graafschap már a zsebében érezhette a három pontot. Ám a Nijmegen nem adta fel, és Janssen, majd Schöne találatával kihozta döntetlenre a meccset. Babos sárga lappal is gazdagodott a mérkőzésen.

A 86. percben még hátrányban volt, de így is nyerni tudott a Sparta Rotterdam Hágában. Vermes Krisztiánt nem nevezték a mérkőzésre. Bodor Boldizsár nélkül kapott ki a Roda Enschedében.

HOLLAND BAJNOKSÁG
De Graafschap - NEC 2-2
PSV - Utrecht 2-0
Den Haag - Sparta 1-2
Twente - Roda 4-2 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu