Büntetés vár a Fradi szótlan edzőjére!

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 6. 13:40
Büntetésre számíthat Bobby Davison, a Ferencváros labdarúgóinak edzője. Az angol szakember az Újpest elleni rangadó után - immáron sokadik alkalommal nem volt hajlandó az újságírók elé állni. Márpedig a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága ezért már egyszer pénzbüntetésre ítélte a zöld-fehér klubot. Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója a SportHirado.hu-nak elmondta, következményei lesznek az esetnek, ám mindeközben az igazgatóság megerősítette posztján a korábban játékosmegfigyelőként dolgozó trénert.


Meddig tarthat még a türelem a magyar élvonalban különcnek számító Davisonnal szemben? Erre az egyik legilletékesebb ember, a Fradi igazgatóságának tagja, Berki Krisztián sem tudott - vagy nem akart - válaszolni.

„Erről nem én döntök egy személyben, hanem az igazgatóság, amelyben nyolcan vagyunk összesen. Annyit mondhatok, hogy edzőnket a testület megerősítette pozíciójában, ám mindenféleképpen büntetésre számíthat a szombati viselkedése miatt."

No, igen. Egy fejlettebb futballkultúrájú országból érkező szakembernek illene tudnia, hogy mi a kötelessége csapata bajnokiját követően. Radásául egy olyan meccs után, amelyet hazánkban talán a legnagyobb figyelem övez. Bobby Davison ugyanis nem volt hajlandó nyilatkozni az Újpest elleni 2-1-es vereségről a helyszínen. Úgyszólván kiszökött a Szusza Ferenc Stadionból és meg sem állt Nagy-Britanniáig. A Nemzeti Sport információi szerint azóta már beszélt Berkivel és jelezte, a csütörtöki edzésen (eddig kaptak kimenőt a játékosok) már jelen lesz. 

„Házon belül oldjuk meg ezt a kérdést, nem tartozik a nyilvánosságra, hogy milyen fajta büntetést kap majd a vezetőedzőnk" - mondta a vezérigazgató. Davison korábban kétszer játszotta el ugyanezt, a második eset után a klubnak 300 ezer forintot kellett befizetnie a szövetség kasszájába. 

Az angol edző legközelebb jövő pénteken, a Győr ellen hálálhatja meg a vezetőség bizalmát. Egy biztos: a szurkolók türelme fogytán, és kérdéses, hogy hány vereség kell még ahhoz, hogy a klub elöljárói is egy rövid "bye"-jal köszöntsék egyik reggel Davisont. 

Közben újabb fejlemény petárda-ügyben: az ftc.hu tájékoztatása szerint a az MLSZ fegyelmi bizottságának keddi ülésén felfüggesztették az eljárást a Fradi gyúrója, Lipcsei Gábor esetében, egészen a rendőrségnél folyó szabálysértési vizsgálat iratainak megismeréséig. 

Amint ez lezárul, azt követően a meghozott határozat tartalmát megismeri majd az FB, és az alapján indíthatja el a fegyelmi tárgyalást, ha erre szükség lesz.

Lipcsei Gábor meghallgatására azért volt szükség, mert az ügyben érintett szurkoló-fotós állítása szerint gyúrónktól kapta meg a petárdákat a stadionban.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu