Bundaügy: „Gusztustalan az egész"

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 30. 18:29
Mindenhol vannak gyenge emberek, nem lehet őket kiszűrni. Az egykori szövetségi kapitány, Verebes József véleménye mindez a Magyarországon eluralkodó bundabotrány kapcsán. A mesteredző szerint nem lehet összehasonlítani a korábbi esztendőket a jelenlegi helyzettel, hiszen akkor felső utasításra alakultak az eredetitől eltérően a mérkőzések. A népszerű szakember nem tudja elképzelni, hogy valaki eladja a hazáját...


Egyre másra derülnek ki a külnöböző megvesztegetési ügyek a magyar futballban. A ferencvárosi nevelésű Somodi Bence, az MTK-s Pintér Ádám, sőt a másodosztályú Szigetszentmiklós egyik játékosa is könnyen gazdag lehetett volna, ha igent mondanak az ismeretlen megkeresésre: játsszanak vereségre soros találkozójukon. Amelyek között válogatott mérkőzések is szerepeltek. Felvetődik a kérdés, képes lenne-e eladni egy játékos a nemzeti csapat összecsapását?

Verebes József szerint nem. „Nem tudom elképzelni, hogy valaki erre vetemedne. Ezek, sajnos már rendőrségi ügyek, bűntények. Üzletté vált az egész. Gyenge emberek pedig mindenhol vannak. Kiszűrni őket pedig csak a nyilvánosság segítségével lehet szerintem."

A nyolcvanas évek győri aranycsapatának edzője elárulta, életében nem fogadott, sőt még a totót sem próbálta ki. „Korábban még nem voltak fogadási irodák, hála az égnek. Persze, más világ volt az, hiszen akkor felsőbb utasításra történtek ezekhez hasonló dolgok. A hatalom tulajdonképpen belépett a sport köreibe és beleavatkozott a végkifejlettbe. Ez volt az egyik eszköz. Szóval akkoriban hivatalos szervek is csinálták. De ennek ellenére nem lehet a kettőt összehasonlítani. Ez már egy másik világ."

„Korábban ezt máshogy is intézték az érintettek. Emlékszem például, amikor Szieben László még Szombathelyen volt. Megkeresték, ő meg becsalta őket a WC-be, majd bezárta őket. Szóval nehéz ezeket a dolgokat megélni. Anno ez úgy festett, mintha szembeköpték volna a várost vagy a szurkolókat, no és a csapatot. Nem lehetett ezzel mit tenni. Gusztustalan az egész" - zárta sokak véleményével egybehangzóan a beszélgetést Verebes.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu