Búcsúzott a legelső bajnok a kupából

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 3. 20:25
Hozta a kötelezőt az élvonal listavezetője, a Liverpool az angol labdarúgó FA-kupa harmadik fordulójában a Preston North End otthonában. Spanyol gólok kellettek a sikerhez, hiszen az első félidőben Albert Riera egy gyönyörű bombával, majd a második játékrészben Fernando Torres egy ziccer kihasználásával szerezte meg a 2-0-ás vendégsikerhez szükséges találatokat. A Vörösök színeiben ott volt a pályán a botrányba keveredett csapatkapitány, Steven Gerrard is.


A Preston North End a világ legrégebbi futballsorozatában (1871) kétszer tudott diadalmaskodni. A patinás, 1881-ben alapított egyesület 1889-ben és 1938-ban tudta elhódítani az FA-kupát. A Championship második helyén álló csapatnak a mostani kiírás harmadik fordulójában talán a lehető legnehezebb ellenfelet sodorta útjába a sors.

 

Az élvonal listavezetője, a Bajnokok Ligájában is vitézkedő Liverpool látogatott ugyanis szombat este a Deepdale Stadionba, amely dugig megtelt a szurkolókkal. A Vörösök kezdőcsapatában ott volt a két ünnep között még a rendőrségi zárkát is megjáró csapatkapitány, Steven Gerrard.

 

Ahogy az már lenni szokott az angol kupasorozatban, határozottan, bátran futballozott a Preston együttese. A kék-fehérek nem ijedtek meg neves ellenfelüktől, amely a kapusposztot leszámítva legjobbjaival állt fel. Az elején Ross Wallace szabadrúgása okozott kisebb gondot a Pepe Reinát helyettesítő Diego Cavalierinek, majd a liverpooli nevelésű Neil Mellor lövése kerülte el alig a vendégek kapuját.

 

A 25. percben a spanyol Albert Riera oldotta a görcsöt az ötszörös BL-győztesnél. A korábbi Espanol-játékos az alapvonaltól visszafelé csinált egy cselt, majd ballal gyönyörűen a hosszú felsőbe csavart, megszerezve a vezetést a vendégeknek. Ezek után továbbra is bátran játszott a kiscsapat, de valódi esélye nem volt a gólszerzésre és egyben az egyenlítésre.

 

Ami nem sikerült az első negyvenöt percben, hajszál híján összejött a másodikban. Ross Wallace ugyanis fejelt egy gólt, ám Jon Parkin középen szabálytalankodott Carragherrel, így a játékvezető érvénytelenítette a hazai gólt.

 

A 73. percben még beszállt Fernando Torres is, aki Robbie Keane-t váltotta. Megérte, hiszen az utolsó pillanatokban a spanyol támadó Gerrard önzetlensége és egy védelmi hiba folytán megduplázta a Pool góljainak a számát. Ezzel a Vörösök továbbléptek a következő fordulóba, hozva a kötelezőt.

FA KUPA, 3. FORDULÓ:
PRESTON NORTH END (II.) - LIVERPOOL 0-2 (0-1)
Gólszerző: Riera (25.), Torres (90.)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu