„Bojan? Győzelemre vezethet minket”

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 4. 15:19
Vannak tartalékok ebben a Romában! Ez volt a tanulsága az olasz sztárcsapat szerdai, Vasas elleni budapesti, barátságos mérkőzésének. A nagy sztárok nem álltak meg a mixed zone-ban, a Puskás Ferenc Stadionban (Simone Perrotta kivételével), de az ifjoncokkal, köztük a meccs egyetlen gólját szerző Federico Vivianival madarat lehetett volna fogatni. A 19 éves középpályás élete legboldogabb napján van túl, jókedvűen osztogatta az autogramokat a fanatikusnak, mielőtt felszállt volna a csapatbuszra.


Olaszországban új tálentum robbant be a köztudatba, a 19 éves Federico Viviani, a Vasas elleni győztes gól szerzője. Luis Enrique azt mondta, mindenkinél jobb benyomást tett rá az ifjonc. Azt már Viviani édesapja teszi hozzá: "Fiam, csak nehogy elszaladjon veled a ló..."

"Nem számítottam rá, hogy ilyen dicséretet kapok az edzőmtől, most nagyon boldog vagyok" - kezdte a fiatal középpályás. "Célom, hogy fejlődjek, és minél többet eltanuljak a nagyoktól. Köszönöm nekik a sok segítséget, én meg továbbra is szorgalmasan teszem a dolgom a pályán. Hogyan emlékszem vissza a lövésre? Az elmúlt szezonban volt néhány gólom szabadrúgásból, sokat kísérletezem átlövésből, erre a mester is biztat. Ma bejött. A szerepkör? Élvezem, nekem kell elosztani a labdákat, próbálom ellesni a fogásokat De Rossitól."

A keret legfiatalabbja, Valerio Verre következik, ő 17 éves, szintén középpályás, félórát kapott a meccsen, és egyáltalán nem vallott szégyent. Olasz bajnok lett a Romával 2011-ben, a Primavera-csapatban, akárcsak Viviani.

"Jól sikerültek az edzések, köszönöm a lehetőséget a meccsen, bármikor állunk az A-csapat rendelkezésére. Jönni fognak az eredmények. Caprari, Viviani és Antei is nagyon jól megállja a helyét. Bojan? Egy igazi bajnok, ezt már a Barcelonánál is bizonyította, reméljük, győzelemre vezet minket."

Egy harmadik középső középpályás, Leandro Greco is szót kért, ő már nem a jövő, hanem a jelen embere, 4-5 éve stabil kezdő volt a tartalékoknál, de csak az elmúlt idényben jutott el a felnőtt együttesig, 19 tétmeccsen, közte 3 BL-összecsapáson kapott szerepet. Ő lehet az egyik leghasznosabb kiegészítő ember az új szezonban.

"Az volt a törekvés, hogy megvalósítsuk a pályán a mester elképzeléseit" - ecsetelte Greco. "Azt hiszem, elégedettek lehetünk. Külön öröm, hogy kezdő lehettem. Voltak lövéseim, különösen a második sikerült veszélyesre, de a kapus útját állta. Kár érte. Változott a játékrendszer, nem könnyű az átállás, de a játékosanyag megvan hozzá. Daniele rendkívüli futballista, ugyanazt játsszuk, de nála sincs másképp, meccsről meccsre bizonyítania kell a közönségnek.

A nagyok közül az Angliában született, olasz világbajnok Simone Perrotta mondta el röviden a véleményét arról, hol tart a felkészülésben a csapat.

"Egyre több meccs van a lábunkban, és egyre közelebb vagyunk ahhoz, hogy valóra váltsuk a mester terveit, taktikáját. Egy kicsit mást játszom, mint korábban, de 34 évesen belekezdeni egy ilyen "projektbe', ez olyan kihívás, ami felvillanyozza az embert. Igen, azt hiszem, ehhez meg kell találni a csapatrészek közötti egyensúlyt (4-3-3, a szerk.), úgy gondolom, a letámadásnál sok minden eldől. Bojan? Nagyon jól ment neki, volt két-három egyéni akciója, amit egy klasszis is megirigyelt volna, volt egy kapufája, a kapu előtt mindig veszélyes. Mire lesz képes a Roma a bajnokságban? Nem tudom megmondani, még nem alakult ki a végleges keret, nagy a mozgás. Mi tesszük a dolgunkat, a mester mutatja az utat, mi meg követjük őt. Jó lesz ez, ha megfogadjuk a tanácsait, és odafigyelünk a labdavesztéseknél."

VASAS-ROMA 0-1, A MINDENT ELDÖNTŐ TALÁLAT

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Luis Enrique: Nem érdekel az eredmény
Luis Enriquét hidegen hagyja, hogy a Roma csupán egy gólt gyötört be a Vasasnak, azt ugyanakkor elégedetten nyugtázta, hogy csapata ellenőrzése alatt tartotta a meccset. Messinek mindenesetre helyet tudna szorítani a...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Visszafogott Roma a Vasas ünnepén
VIDEÓ! A Vasas méltó módon ünnepelte fennállása 100. évfordulóját, hiszen helyt állt a világhírű AS Romával szemben, s csupán egy 1-0-ra kapott ki a bordó-sárgáktól. A mindent eldöntő találat Federico Viviani nevéhez fűződött,...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu