Bodnárékat Salzburgban verte a Sevilla

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 2. 22:23
A labdarúgó UEFA-kupa első fordulójában az osztrák Salzburg hazai pályán –ás vereséget szenvedett a spanyol Sevilla csapatától, amely a hazai 2-0-s győzelem után simán jutott be a csoportkörbe.


Az idegenbeli háromgólos vereséget követően legfeljebb a csodában és a tisztes búcsúban bízhattak a Bodnár Lászlót ezúttal is a kezdőben foglalkoztató salzburgiak.

 

Pedig a sevillaiak nem is a legjobb csapatukkal álltak fel, hiányzott a védelemből Dragutinovics, a középpályáról Diego Capel, a támadósorból pedig Luis Fabiano.

 

Ennek ellenére egyértelmű volt a találkozón a vendégek fölénye. A ritmust még felvette ugyan az osztrák csapat, de összjátékban már nem tudtak lépést tartani esélyesebb ellenfelükkel.

 

A sevillai mezőnyfölény az első félidő hajrájában érett góllá: akkor a balszélen Adriano fűzte fel a becsúszva hiába érkező Bodnárt, majd adott középre, ahol az érkező Kanouté 12 méterről a hálóba lőtt.

 

A szünet után próbált volna valamit kezdeni ellenfelével a Salzburg, de nem nagyon tudott. Helyzetekig, sőt kapufáig akkor már eljutott ugyan az osztrák csapat, de gólt a kapura egyébként is sokkal veszélyesebb spanyolok szereztek.

 

Sekagya buktatta a tizenhatoson belül Kanoutét, a mali csatárt Bodnár mellől sarokkal hozta helyzetbe csapattársa. A sértett biztos ítéletvégrehajtónak bizonyult: a jó irányba vetődő Ochs mellett kilőtte a bal alsót. Teljesen megérdemelten jutott tovább a csoportkörbe a Sevilla, a Salzburg pedig balszerencséjét okolhatja a kiesésért, amiért rögtön belebotlottak az egyik favoritba.

 

Nem sok izgalom várt a holland Ajaxra az amszterdami visszavágón, hiszen az első találkozót idegenben nyerték 4-1-re a szerb FK Borac ellen. A második összecsapás forgatókönyve ennek megfelelően íródott: az Ajax különösebb erőlködés nélkül nyertek – a 71. percig nem esett gól a találkozón, a hazai győzelmet a hétperces túlóra ötödik percében Suarez biztosította be –, a szerbek pedig legalább Amszterdamban nem kerültek a padlóra.

UEFA-KUPA, 1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ:
Salzburg (osztrák) – Sevilla (spanyol) 0-2 (0-1)
Gólszerző: Kanouté 37., 58. – a másodikat 11-esből
Továbbjutott a Sevilla, 4-0-lal
Ajax Amsterdam (holland) – FK Borac (szerb) 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Sarpong 71., Suarez 95.
Továbbjutott az Ajax, 6-1-gyel
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu