Beszélt a védő, aki eltörte Ramsey lábát

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 18. 18:05
Hetek teltek el, de még most is beleborzong az egyszeri futballszurkoló, ha felidézi Aaron Ramsey horrorisztikus lábtörését. Az Arsenal walesi futballistáját a Stoke City védője „intézte el”, Ryan Shawcross pedig a borzalmas baleset óta először adott hosszabb televíziós interjút. A fiatal játékos most megtörte a hallgatást, a Sky Sportnak adott interjújában elárulta, mára már összeszedte magát, ehhez nagyban hozzájárult, hogy Sir Alex Ferguson és Steven Gerrard is támogatásáról biztosította.


Február 27-én a fél világ sajnálta Ramseyt,  akinek sípcsontja és szárkapocscsontja eltört Ryan Shawcross brutális belépője után. A Stoke futballistája három meccsre szóló eltiltást kapott, de ennél jóval meglepőbb volt, hogy a csúnya eset után bekerült az angol válogatott keretébe…

„A baleset után teljesen magam alatt voltam. Ezek után meghívtak a válogatottba, amely fantasztikus elismerést jelentett” – mondta a 22 éves Shawcross.

Sokan – elsősorban az Arsenal hívei – azzal vádolták a játékost, hogy szándékosan rúgta le Ramseyt, de a Stoke-védő állítja egy szó sem igaz ebből. Sőt, Shawcross a Sky-nak azt mondta, már régen megbeszélte az esetet a londoniak walesi reménységével.

„Lezártuk az ügyet. Felvettük a kapcsolatot, de szeretném, ha kettőnk titka maradna, hogy miről beszéltünk. Ismét a futballra szeretnék összpontosítani, míg Aaron a teljes gyógyulásra koncentrál – jelentette ki az angol hátvéd.


Ryan Shawcross ezek után kiemelte: az angol labdarúgás két ikonjától is jelentős támogatást kapott az elmúlt hetekben. Tudni kell, a védő néhány éve még a Manchester Unitedben pallérozódott, igaz a nagycsapatban már nem jutott szóhoz.

„Sir Alex (Ferguson) felhívott a Carling Cup (Ligakupa) döntője után, amellyel ismét az emberi nagyságát mutatta. Jót beszélgettünk, ez pedig visszaadta a játékkedvemet – emlékezett a február 28-i tereferére a fiatal védő. - Sir Alex nagyszerű ember és fantasztikus menedzser, aki akkor is tartja veled a kapcsolatot, ha már elhagytad a csapatát. Ezért is tartozik a legjobb edzők közé.”

Néhány nappal a Stoke-Arsenal (1-3) találkozó után még nagyobb meglepetés érte a hátvédet, amikor Fabio Capello beválogatta az Egyiptom elleni keretbe.

„Kaptam egy üzenetet Steven Gerrardtól, hogy örömmel látnak az angol válogatottnál. Ekkor már tudtam, hogy nem érhet baj a csapatnál. Őt is érdekelte a hogylétem, pedig ez egyáltalán nem tartozik a kötelességei közé. Megmutatta, hogy milyen csodálatos egyéniség, aki örmmel segít másoknak.”

Ryan Shawcross végezetül elmondta, hogy már túltette magát a február végi traumán.

„Véletlen baleset volt, ilyen dolgok előfordulnak a futballban. Emiatt még nem változtatom meg a játékstílusomat. Ha szombaton bekerülök a csapatba, akkor ugyanúgy futballozom majd, mint korábban” – mondta a Stoke City futballistája.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Horror és Arsenal-siker Stoke-ban
VIDEÓK: nézd meg a szörnyű sérülést, ha bírod! Visszavágott az FA-kupa-vereségért az Arsenal a Stoke City otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában. A 90. percben még döntetlenre állt a találkozó, ám végül 3-1-re...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Összetört, sírt a „lábgyilkos" focista
Videóval! A Stoke City csapata és az elkövető, Ryan Shawcross is hangsúlyozta, semmilyen rosszindulat nem vezérelte a szombati Aaron Ramsey lábát brutálisan eltörő belépőjét. A klub menedzsere, Tony Pulis elmondta, futballistája...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A lábtörő hátvéd nem változik
Az Aaron Ramsey lábát ripityára törő Ryan Shawcross kijelentette, játékstílusa mit sem változik az eset után, és a jövőben sem fogja vissza magát egy-egy belépőnél. A Stoke City hátvédje szerint a nehéz napokon már túl van, és...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu