Benítez: Jövőre visszatérünk!

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 25. 09:30
Ahogy játékosai, úgy Rafa Benítez is csalódottan, ám bizakodóan nyilatkozott a Liverpool budapesti vendégjátékát követően. A spanyol menedzser szerint mindent megtettek a győzelemért a Bajnokok Ligája ötödik fordulójában, de most már csak az Everton elleni derbin jár az eszük. Profi hozzáállás. Ahogy Steven Gerrard is az. A Vörösök kapitánya szerint az Európa-liga megnyerése lehet az igazi vigasz. Herczeg András, a Debrecen szakvezetője elmondta a pontatlanság volt az igazi vesztük, és értetlenül áll a mérkőzések elején tapasztalt koncentrációhiány előtt.


A 2005-ös kiírás győztese és a 2007-es döntőse, az utóbbi évek egyik legjobb európai kupacsapatának tartott Liverpool kiesett a Bajnokok Ligájából. A Mersey-partiak már biztosan az E csoport harmadik helyén végeznek, az utolsó összecsapástól függetlenül. Rafa Benítez meccs utáni nyilatkozatával igyekezett levenni játékosai válláról a terhet, ám egy ilyen szégyenteljes szereplés után kérdéses, hogy sikerül-e. 

„Elvégeztük a feladatunkat, nyertünk. De nem igazán tudtuk kontrollálni a játékot. A győzelem volt az egyetlen dolog, amit tehettünk. Azt hiszem, jól játszottunk, négy vagy öt tiszta helyzetünk is volt. De most a legfontosabb, hogy készen álljunk a következő nagy mérkőzésre, nagyon fontos találkozónk lesz vasárnap" - próbálta a hétvégi, Everton elleni városi derbire irányítani a figyelmet az ibériai szakember.

A kieséssel azonban nehéz helyzetbe kerülhet a Pool. Nemcsak szakmailag, pénzügyileg is. Hiszen a BL-győzelem már elúszott, így egyetlen lehetőség maradt: bekerülni az első négybe a Premier League-ben. Nos, jelenleg a hetedikek, öt ponttal lemaradva az élbolytól.

„Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy az első négyben végzünk majd és ott leszünk a Bajnokok Ligájában. Persze, ehhez az is kell, hogy minden játékos bevethető állapotban legyen" - bizakodott Benítez.

A Vörösök csapatkapitánya, Steven Gerrard azonban nem elégszik meg az esetleges hazai sikerekkel, az ő szívfájdalmára az Európa-liga lenne a másik gyógyír. „Az elsődleges célunk már elment, csalódott vagyok, hogy a második számú kupában kell folytatnunk. El kell fogadnunk ezt és meg kell nyernünk! Ez lehet az egyetlen vigasz."

Ahogy az már lenni szokott Herczeg András higgadtan, reálisan értékelte az 1-0-ra elveszített mérkőzést. „Nagyon rosszul passzoltunk, pontatlanok voltunk, sok hibát vétettünk. Tudtuk, persze, hogy jobb csapat a Liverpool, amit ezen az estén be is bizonyított. Sajnálom, hogy Coulibaly elhibázta a ziccerét, ám ennek ellenére is óriási élmény volt ez a mérkőzés."

 

 

 

 

 

 

 

 

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, E-CSOPORT, 5. FORDULÓ:
 DEBRECEN - LIVERPOOL 0-1 (0-1)
Budapest, Puskás Ferenc Stadion, vezette: Bjorn Kuipers (Sander van Roekel, Berry Simons) - mindhárman hollandok
DEBRECEN:  Polekszics – Bodnár, Mészáros, Mijadinoszki, Fodor (Dombi, 78.) – Szélesi, Kiss – Szakály P. (Coulibaly, 62.), Czvitkovics, Laczkó - Rudolf. Klubmenedzser: Herczeg András.
(kispad: Pantics, Ramos, Dombi, Komlósi, Bernáth, Varga, Coulibaly)
LIVERPOOL: Reina - Johnson, Carragher, Agger, Insúa - Kuyt, Lucas, Mascherano, Fábio Aurélio (Dossena, 89.) - Gerrard (Aquilani, 91.) - N'Gog (Benajún, 77.). Menedzser: Rafael Benítez.
(kispad: Cavalieri, Aquilani, Benajún, Kirjakosz, Spearing, Skrtel, Dossena)
Gólszerző: N'Gog (4.)
Sárga lap: Szélesi (23.)

 

A csoport állása:
1. Fiorentina 5 4 0 1 12 6 12
2. Lyon 5 3 1 1 8 3 10
3. Liverpool 5 2 1 2 4 5 7
4. DEBRECEN 5 0 0 5 5 15 0
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu