Beckham győzelembe hajszolta a Madridot

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 12. 20:52
Tovább üldözi a Barcelonát a Real Madrid együttese. A fővárosi csapat 2-0-ra, magabiztosan győzte le a Santiago Bernabéuban a Valladolidot a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában. A királyi gárda góljait Raúl és Robben szerezte, és találataiknak köszönhetően ismét csak hat pont a különbség a két ősi rivális között a tabella első két helyén. Vadócz Krisztián végigjátszhatta csapata, az Osasuna Athletic Bilbao elleni összecsapását, és ezáltal győztes alakulatnak lehetett tagja. A Sevilla otthon botlott, az Atlético La Corunában nyert.


Kényszerhelyzetben volt a vasárnap délutáni meccse előtt a Real Madrid együttese. A Barcelona simán, 2-0-ra verte ugyanis a Recreativo de Huelvát szombaton, így ismét kilenc pontra nőtt a két sztárcsapat között a különbség. A királyi gárdának tehát nyernie kellett a Real Valladolid ellen.

Több szempontból is a fővárosiaknak állt a zászló a meccs előtt. Juande Ramos csapata egymás után negyedik sikerére tört, önbizalommal telve és frissen várta a madridi együttes a lila-fehérek elleni meccset. Másrészt borzasztóan nehéz sorozat közepén van az egyszerűen csak középcsapatként aposztrofált Valladolid. A kasztíliaiak az elmúlt két körben a Sevilla és a Barcelona ellen viaskodtak – sikertelenül, 1-5-ös gólkülönbséggel. Ezúttal a Real volt soron, míg a jövő héten a Villarrealt fogadják.

Az már a meccs elején is érzékelhető volt, hogy az őszi idényhez hasonlóan (0-1) ezúttal sem lesz könnyű dolga Raúléknak. Remekül tartotta magát a vendéggárda, nem is alakultak ki nagyobb helyzetek a kapuk előtt. A hazaiaktól Gonzalo Híguain veszélyeztetett többször is, ám Sergio Asenjo kifogott rajta, míg a másik oldalon Canobbio szabadrúgása után Iker Casillas hozta a frászt a szurkolókra. A válogatott kapus kiejtette a labdát, ami éppen Pedro León elé pattant, aki elhibázta a ziccert.

Megbosszulta magát a kihagyott lehetőség. A 44. percben Híguaín két csel után lőtte be középre a labdát jobbról, Raúl menetrendszerűen érkezett és gólt érően rakta bele korábban többször is aranyba foglalt balját a labda útjába. Vezetéssel mehetett pihenni tehát a hazai csapat David Beckham figyelő szemei előtt. Az AC Milan alkalmazásában álló angol klasszis ugyanis a helyszínen nézte meg korábbi társai bajnokiját.

David Beckham figyelmét nem csak a meccs kötötte le  


Fordulás után azért próbálkozott a Valladolid, az őszi meccs győztes találatát szerző Canobbio ezúttal is majdnem túljárt Casillas eszén. A légiós közeli lövését azonban hatalmas bravúrral, lábbal mentette a hálóőr.

Meddő fölényét végül a 82. percben váltotta újabb gólra a Madrid. Egy hosszú előreívelés után Arjen Robben vette át parádésan a labdát, egyből elhúzta egy bekk mellett, majd a rövidbe gurított Asenjo mellett. Közel volt a kiütés, ám előbb a csereként beállt Rafael Van der Vaart közeli gólját érvénytelenítette les címén a játékvezető, majd Híguain puskázott el egy helyzetet. A Real mindenesetre tartja a lépést a Barcelonával, igaz, most sem férkőzött közelebb ősi riválisához.

Nem mehetünk el szó nélkül a La Liga magyar szereplője mellett sem. A kiesés elől menekülő Osasuna hazai pályán 2-1-re legyőzte az Athletic Bilbaót. Vadócz Krisztián pedig végig a pályán volt a győztes együttesben. Úgy tűnik tehát, hogy csapattagságot fialt az Atlético Madrid ellen lőtt gólja.

 

LA LIGA, 30. FORDULÓ:
Real Madrid - Real Valladolid 2-0 (Raúl 44., Robben 82.)
Osasuna - Athletic Bilbao 2-1 (Masoud 21., Fernández Gonzalez 80., ill. Ocio 24.)
Numancia - Espanol 0-0
Racing Santander - Real Betis 2-3 (Luccin 4., Zsigics 32., ill. Edu 19., Emana 29., 53.)
Mallorca - Almeria 2-0 (Cleber Santana 60., Castro 90.)
Sporting Gijón - Valencia 2-3 (Barral 35. - 11-esből, Bilics 71., ill.Silva 19., Villa 55. -11-esből, Mata 88.)
Sevilla - Getafe 0-1 (Gavilan 82.)
Deportivo - Atlético Madrid 1-2 (Diaz 87., ill. Agüero 45., Simao 69.)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu