Beckham beintett a gazdasági válságnak

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 31. 17:52
David Beckham több mint egyszerű futballista. Küszködhet súlyfelesleggel, megkophat a gyorsasága, írhatják le ezerszer meg még ki tudja hányszor, zsíros üzleteket kötni, na azt nagyon tud. A France Football frissen kiadott kereseti listáján 2003 és 2005 után ismét a Milan angol középpályása végzett az élen, míg a szakvezetők közül Luiz Felipe Scolari pénztárcája vastagodott a leggyorsabb ütemben 2008-ban. A Chelsea-től februárban távozott brazil mester zsebében 12,5 millió euró landolt, amellyel megfosztotta trónjától 2007 első számú dőzsölőjét, José Mourinhót.


A 2008-as évben az egyszerű halandó még csak a szelét érezte a gazdasági válságnak, ám mint kiderült, David Beckham még azt sem. A Los Angeles Galaxy és a Milan aranyat tojó tyúkja nem keveset magának is megtartott a nemesfémből, igaz, nem „trófeakiszerelésben”, hanem ropogós bankóban.

"Becks" 32 millió eurónál is többel növelte amúgy sem kis vagyonát, és tette mindezt úgy, hogy egyetlen valamirevaló címet sem szerzett, de még a közelébe sem került. Sebaj, gondolhatta, az elmaradt meccsprémiumokat a szponzoroktól seperc alatt leakaszthatja, és nem is kellett csalatkoznia.

A France Football szaklap listájának második helyét Lionel Messi kaparintotta meg, a Barcelona Mindenhatója 28,6 milliót vághatott zsebre az európai közös valutából. És nem is érdemtelenül: kevés olyan csel létezik ezen a Földön, amelyet ne mutatott volna be, jóllehet az olimpiai aranyérmet leszámítva elkerülték a hangosabb sikerek. Az apró argentin idén pótolná az elmaradásait, a katalánok ugyanis harcban vannak még valamennyi jelentős trófeáért.

Ronaldinho már évek óta csak keresi önmagát, ám pénzen kívül egyelőre sok mást nem talált. A brazil cselgép bankszámláján mindenesetre nem érhető tetten a képességeihez mérten szerényebb teljesítmény, amivel maga mögött tartotta 2008 aranylabdását, Cristiano Ronaldót, valamint a Barca francia csatárfenoménját, Thierry Henryt.

A szakvezetők lajstromán Luiz Felipe Scolari számára maradt elsősorban emlékezetes a tavalyi év anyagi szempontból, a Chelsea-től a télen kiebrudalt tréner 12,5 millióval gazdagodott, amellyel másfél milliót vert portugál kollégájára, José Mourinhóra.

 

A 2008-AS KERESETI RANGSOR, LABDARÚGÓK:
1. David Beckham Los Angeles Galaxy, Milan 32,4 millió euró
2. Lionel Messi Barcelona 28,6
3. Ronaldinho Milan 19,6
4. Cristiano Ronaldo Manchester United 18,3
5. Thierry Henry Barcelona 17
6. Kaká Milan 15,1
7. Zlatan Ibrahimovic Internazionale 14
8. Wayne Rooney Manchester United 13,5
9. Frank Lampard Chelsea 13
10. John Terry Chelsea 11,7

 

A 2008-AS KERESETI RANGSOR, SZAKVEZETŐK:
1. Luiz Felipe Scolari Portugália, Chelsea 12,5 millió euró
2. José Mourinho Internazionale 11
3. Guus Hiddink Oroszország 9
4. Fabio Capello Anglia 8,5
5. Sir Alex Ferguson Manchester United 7,6
6. Dick Advocaat Zenit 7,5
7. Juande Ramos Tottenham Hotspur, Real Madrid 7
8. Arsene Wenger Arsenal 6,2
9. Roberto Mancini Internazionale 6
10. Jürgen Klinsmann Bayern München 5,7
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu