Bebukja az MU a Bajnokok Ligáját?

Szerző: SHLétrehozva: 2011. december 6. 16:30
A Baselnek nyernie kell, a Manchester Unitednek viszont rengeteg sérültje van. A labdarúgó Bajnokok Ligája C-csoportjából a Benfica már biztos továbbjutó, az Otelul tuti kieső. Maradnak ők ketten, a statisztika azonban az angol bajnok továbbjutását vetíti előre. Az biztos, a világ nyolcadik csodája lenne, ha Rooneyék kizuhannának.


 

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, C-CSOPORT, 6. FORDULÓ:

BASEL-MANCHESTER UNITED szerda, 20.45

Bázel, St. Jakob Park, vezeti: Björn Kuipers (holland).

Az MU várható kezdőcsapata: De Gea - Smalling, Ferdinand, Vidics, Evra - Nani, Jones, Fletcher, Young - Rooney - Welbeck

Egy hét alatt kettős csapás érte a Manchester Unitedet a csatársorban, hiszen Javier Hernández szombati kidőlése után a kedden megsérült Dimitar Berbatov sem lesz ott a bázeli kulcsfontosságú mérkőzésen a Bajnokok Ligája C-csoportjának 6. fordulójában. Így csak Danny Welbeck, Wayne Rooney, Mame Biram Diouf és Federico Macheda maradt bevethető támadónak.

Ha rápillantunk a tabellára, láthatjuk, hogy a svájciaknak nyerniük kellene a továbbjutáshoz, ami nem lesz könnyű, lévén legutóbbi három randevújukon két döntetlen és egy angol siker született. Ha mégis sikerülne a bravúr, a bázeliek 2003 után másodjára élnék túl a csoportkört.

A United a legutóbbi négy évben háromszor is döntőztek a legrangosabb európai kupasorozatban, tehát valóságos csoda lenne, ha kiesne. Az UEFA klub koefficienseket számláló táblázat élén álló gyárvárosiakra egy sorozatban kilenc bajnoki győzelmet számláló ellenfél vár.

Kontraként: az MU utolsó 25 idegenbeli BL-fellépéséből csupán egyet vesztett, De Gea pedig jobb Sommernél. A két fiatal kapus a nyári U21-es Eb döntőjében is találkozott, akkor a spanyolok 2-0-ra nyertek.

A két csapat 3-3-as döntetlent játszott az Old Traffordon az idei sorozatban.

A C-csoport állása:
1. Benfica 5 2 3 0 7 4 3 9
2. Manchester United 5 2 3 0 10 6 4 9
3. Basel 5 2 2 1 9 9 0 8
4. Otelul Galati 5 0 0 5 3 10 −7 0
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu