Bébé: BL-gól a válasz a kétkedőknek

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 3. 16:36
Szeptemberben még azzal cikizték a Manchester Unitedet és Sir Alex Fergusont, hogy olyannyira félrenyúlt a 7,4 millió eurós meglepetésigazolással, Bébével, hogy a semmiből érkező támadó az együttes második csapatának keretébe sem fér be. Aztán eltelt közel két hónap és láss csodát, óriási fejlődve immár – még ha némi szerencsével is, de – BL-góllal rendelkezik a portugál tehetség. Járjuk végig a csatár „villámkarrierjének" eddigi állomásait!


 

Nyilvánvaló, a 20 esztendős ifjú titán eddigi összesen két góljával nem váltja meg a világot, mikor mostanában Javier Hernández hétről hétre győztes találatokat rugdos a BL-ben és a Premier League-ben. Viszont ha hozzávesszük, hogy augusztus végén került a klubhoz, így a mexikóival ellentétben nem vett részt nyári felkészülésen, azaz kissé sarkítva a nulláról kellett indulnia, elismerésre méltó, ahol most tart. 

Szeptember 22.: első meccse Man. United színeiben

A bemutatás után a szurkolók először Scunthorpe-ban vehették szemügyre az új szerzeményt, aki csereként az utolsó 16 percre állt be Pak Dzsi-Szung helyére. Az 5-1-re végződött meccsen ritkán ért labdába, egy blokkolt lövést jegyezhettünk fel neve mellé.

Október 2.: Premier League-debütálás a Sunderland ellen

Andersont váltotta az utolsó tíz percre a 0-0-s találkozón, nem volt ideje bármi értékelhetőt felmutatni, a labdába sem nagyon ért, egy-két jó beindulása vetítette előre, mire lehet képes, ha hosszabb időre pályán tartják.

október 26.: először kezdett és rögtön betalált

A Ligakupa négyszeres bajnoka a 4. fordulóban a Wolverhamptont fogadta, ahol Wayne Rooney és Michael Owen sérülése, Javier Hernández illetve Dimitar Berbatov pihentetése miatt a kezdőbe nevezte Ferguson. Bébé itt mutatta meg magát először igazán, szerencsés góljával juttatta vezetéshez csapatát, sok mozgással, erőszakosan játszott, jól tartotta meg a labdákat, a mezőny legjobbja volt.

november 2.: bemutatkozott a Bajnokok Ligájában

Darren Fletcher helyére az utolsó félórára állították be és nem sokkal később Paul Scholes jó ütemű passzát váltotta védője segítségével gólra. A portugálra a Bursaspor otthonában sem lehetett panasz, a szokatlan légkör és a nyomás ellenére helytállt, amely felettébb biztató az együttes számára. Kíváncsian várjuk, mi lesz a következő lépcső: egy bajnoki dupla, tripla, netán meccset eldöntő győztes gól? Majd elválik...

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu