Bár kijutott, Dánia is elverne minket!

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 14. 15:30
Morten Olsen szerda este a magyarok ellen szeretné megünnepelni és megünnepeltetni a 2010-es futballvilágbajnoki részvételt. A dánok szövetségi kapitánya a 20.45-kor kezdődő koppenhágai selejtezőn is nyerni akar, még akkor is, ha csatárait rendre kritizálja a helyi sajtó. A szakember persze megvédte góltalan támadóit.


LABDARÚGÓ VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ, 1. CSOPORT:
Dánia-Magyarország 20.45 - ÉLŐben a SportHíradón!
Koppenhága, Parken-stadion, vezeti: Florian Meyer (német)

„Minél jobban bízunk magunkban, annál sikeresebbek lehetünk” – kezdte Morten Olsen dán szövetségi kapitány az Ekstrabladetnek. - A ránk oly tégóta jellemző csapatszellemnek köszönhetjük azt, amit elértünk. Azonban vár még ránk egy mérkőzés, amit nem vehetünk félvállról, hiszen nagyon fontos lesz a veretlenségünk megőrzésének érdekében. Csak a győzelem elfogadható egy edző számára.”

És valóban, Dánia az eddig lejátszott kilenc meccséből hatot megnyert, hármat pedig döntetlenre adott - a Parkenben pedig még egyszer sem veszített. Így nyugodt szívvel kijelenthető, hogy az északiak megérdemelten nyerték meg az 1. selejtezőcsoportot.

A helyi média mégsem elégedett teljesen és az impotens támadójátékot bemutató Martin Jörgensen, Dennis Rommedahl, Jon Dahl Tomasson alkotta triót „ostromolja”. Szó mi szó, a tizenhat lőtt gólból egyet sem, tehát nullát lőttek a fent említett támadók, amely nem feltétlenül biztató a jövőre nézve.

Még a háromgólos Nicklas Bendtner sem lehet felhőtlenül boldog, de az Arsenal fiatalja legalább néhányszor betalált. Morten Olsen természetesen erre is tudja a magyarázatot, s legutóbbi nyilatkozatában nem győzte megvédeni a fent említett három futballistát.

„Ha egy elrontott passz után sokáig hibáztatod magad, az a játék rovására mehet. Mindenki hibázhat, hiszen emberek vagyunk. Ne komplikáld túl az átadást, a többiek majd megoldják, amit kell, hiszen egy csapatban játszunk - mondta sejtelmesen a mester.

Az utolsó forduló párosításai (mind 20.45):
Dánia-Magyarország
Svédország-Albánia
Portugália-Málta
AZ 1. CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Dánia 9 6 3 0 16-4 21
2. Portugália 9 4 4 1 13-5 16
3. Svédország 9 4 3 2 9-4 15
4. MAGYARORSZÁG 9 4 1 4 9-8 13
5. Albánia 9 1 4 4 5-9 7
6. Málta 9 0 1 8 0-22 1
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu