Balhéztak az algériai szurkolók

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 24. 11:18
Komoly rendőri erőkkel kellett megfékezni szerdán este Párizsban a vb-kiesés miatt feldühödött algériai labdarúgó-szurkolókat, akik komoly károkat okoztak az Egyesült Államoktól elszenvedett 1-0-ás vereséget követően. A huligánok csatatérré változtatták a francia főváros néhány kerületét, számos gépkocsi-tulajdonos lett kárvallottja az esztelen tombolásnak.


 

Valamikor motorként működött...  

 

Csütörtök délelőtti híradások szerint a párizsi tombolás eredményeként kéttucatnyi autó rongálódott meg, kirakatokat és buszmegállókat is leromboltak a hordák. A botrány kiváltó oka Landon Donovan 92. percben szerzett gólja volt, amely megpecsételte Dél-Afrikában az algériai válogatott sorsát. Rabah Szadán együttesének győznie kellett volna a továbbjutáshoz, az 1-0-s vereség miatt azonban csak negyedik helyen végzett csoportjában.

A rendőrség úrrá lett a káoszon...  



A balhéban közel háromszáz feldühödött algériai vett részt, valamennyien egy óriáskivetítőn követték figyelemmel az összecsapást. A rendőrség gyorsan reagált, de így is jelentős anyagi kár keletkezett. Többtucat elkövetőt fogtak le a rendbontás miatt.

 

Kiégett autó...  

 

Egy kirakat...  

 

Megrongált buszmegálló...  

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
USA: így lesz a kiesőből csoportelső!
Minden jó, ha a vége jó, az Egyesült Államok válogatottja hetven percen át kiesésre állt, de a túlórában bevitte a mindent eldöntő győztes találatot Algéria ellen Donovan révén. Ez nem csak továbbjutást, hanem csoportelsőséget...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu