Bajnokavatás, Ferenczi-parádé, fieszta!

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 1. 19:59
A Ferencváros labdarúgócsapata először játszhatott szurkolói előtt bajnokként az idényben, s a zöld-fehérek kiszolgálták közönségüket, 3-1-re győztek a DVSC második csapata ellen az NB II Keleti csoportjának 28. fordulójában. Ferenczi István hátrányból fordította meg a meccset duplájával, már 36 gólnál jár a szezonban! "Elefántcsontparti találattal" zárult a csata, Bamba átadását Kamate értékesítette. A mérkőzés előtt a ferencvárosiak nyakába kerültek az aranyérmek, a lefújás után közel ezren ünnepelték a bajnoki címet a stadionban.


 

LABDARÚGÓ NB II, KELETI CSOPORT, 28. FORDULÓ

FERENCVÁROS–DVSC-DEAC 3-1 (1-1)

Üllői út, 5000 néző, vezette: Bede Ferenc.

FERENCVÁROS: Holczer – Lowton, Dragóner, Csiszár, Fülöp – Fitos, Ashmore (Bamba, 71.), Lipcsei, Tóth B. (Wedgbury, 62.) – Shaw, Ferenczi (Kamate, 75.). Vezetőedző: Robert Davison.

DVSC-DEAC: Verpecz – Nagy Z., Ludánszki, Szűcs I., Fodor – Huszák (Bódi, 71.)  Spitzmüller, Lucas, Korhut (Faggyas, 80.) – Szilágyi, Vinicius (Czanik, 65.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gólszerzők: Ferenczi (37., 49. – 11-esből), Kamate (85.), ill. Vinicius (35.)

Sárga lap: Dragóner (33.), Lowton (72.), Wedgbury (88.), ill. Szűcs I. (49.)

Az összecsapást megelőzően Nemes Ferenc, az MLSZ alelnöke adta át az FTC labdarúgóinak megérdemelt jutalmukat a 2008-09-es szezonban nyújtott teljesítményükért, az aranyérmet.

A találkozó távolról sem hazai örömfocival kezdődött, a DVSC II lassan de biztosan átvette az irányítást, s előbb csak ordító helyzetekig, majd gólig jutott.

A 35. percben Huszák passzolt középre a jobb oldalról, Lucas ügyesen átengedte a labdát Viniciusnak. A brazil még állíthatott is egyet rajta, s 12 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. Ehhez a Fradi-védelem asszisztálása is kellett, Holczer teljesen ki volt szolgáltatva.

A gól utóéletéhez hozzátartozik: olyannyira felbőszítette a Ferencvárost, hogy két percre rá érkezett is a válasz. Tóth Bence ragyogó beívelésénél nem volt nehéz Ferenczinek a hálóba fejelnie az elaléló hajdúságiak gyűrűjében.

Úgy tűnt, a Fradi számára még a csillagállás is kedvező volt ezen a napon, Bede játékvezető ugyanis egy erősen vitatható ítélettel tizenegyeshez juttatta a zöld-fehéreket a szünet után. A partjelző kezezést látott Szűcsnél, aki elképzelhető, csak a vállával vagy a mellkasával ért a labdához. Ferenczi mindenesetre a kapu közepébe bombázott, megszerezve szezonbeli 36. gólját!

A Fradi felszabadultan, magabiztosan futballozott a folytatásban, s a végén egy "elefántcsontparti gól" volt a hab a tortán: Moussa Bamba hosszú előreívelésére Dramane Kamate csapott le, és két védővel a nyakában ellőtt Verpecz mellett a jobb alsóba. A lefújás után közel ezres ünneplő tömeg rontott be a pályára, az eredményjelző alatti, illetve a Gyáli út felöli szektorokból ugyanis engedélyezték a bejutást a szervezők.


 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu