Bajnok lett a Ferencváros!

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 10. 19:19
Csepelen aratott 2-1-es győzelmet a Ferencváros az MTK tartalékcsapata ellen a labdarúgó NB II Keleti csoportjának 25. fordulójában, és mivel a DVSC II csak 2-2-t játszott odahaza a Békéscsabával, már matematikailag sem érheti utol az ezáltal bajnoki címet ünneplő zöld-fehér alakulatot. A Fradi találatait Paul Shaw és Ferenczi István szerezte, amelyekre csak Eppel Márton tudott válaszolni. A hazafelé igyekvő szurkolók aztán este a rendőrökkel csaptak össze, a balhéban egy rendfenntartó megsérült, egy huligánt pedig kiemeltek.


LABDARÚGÓ NB II, 25. FORDULÓ:
KELETI CSOPORT:
MTK II - FERENCVÁROS 1-2 (0-1)
Csepel, 2500 néző, vezette: Kovács G. (Lémon O., Gyürüsi G.)
MTK II: Szatmári - Vági, Ladiszlai, Kornis, Hajdú - Molnár M., (Kákonyi, 67.) Gál, Busai, Melczer (Szelecki, 86.) - Nikházi (Nagy, 78.), Eppel. Vezetőedző: Simon Antal.
FERENCVÁROS: Holczer – Lowton, Balog, R. Wolfe, W. Wolfe – Zsivoczky, (Fitos, 46.) Morrison, Ashmore, Wedgbury (Lipcsei, 46.) – Ferenczi, Shaw (Robertson, 82.). Vezetőedző: Bobby Davison.
Gólszerző: Eppel (52.), ill. Shaw (12.), Ferenczi (71. - 11-esből)
Sárga lap: Melczer (14.), Hajdú (43.), Nikházi (75.), ill. Lowton (33.), Zsivoczky (36.), Robertson (88.)

DVSC II - BÉKÉSCSABA 2-2 (0-1)
MAKÓ - BŐCS 2-1 (1-1)
NYUGATI CSOPORT:
KAPOSVÖLGYE-SZÁZHALOMBATTA 6-2 (3-2)
BARCS-FELCSÚT 1-0 (0-0)
GYŐR II - GYIRMÓT 1-3 (1-1)

A feljutás megnyugtató tudatában léphetett pályára a Ferencváros az MTK tartalékcsapata ellen a labdarúgó NB II 25. fordulójában. A hőn áhított NB I-et harmadik nekifutásra végre kiharcolták a zöld-fehérek, a kérdés már csupán az volt, bajnok lesz-e a Bobby Davison-legénység.

Igaz, az újabb három pont megkaparintásán túl a „kis” Debrecennek nem szabadott volna nyernie a Békéscsaba ellen a vasárnapi avatáshoz. Ősszel amúgy a két együttes egy roppant unalmasra sikeredett 0-0-t játszott, erre azért ezúttal nem volt sok esély.

Még akkor sem, ha elég lagymatagul, helyzetek nélkül pergett le az első tíz perc. Ekkor viszont megvillant a két Fradi-ék, és Ferenczi remek visszafejelt labdáját Shaw helyezte el elegánsan a jobb alsó sarokban (0-1).

A gól ellenére semmivel sem lett jobb a meccs, jobbára a pálya közepén folyt a játék. A szurkolók Lipcsei Pétert követelték a csapatba, a játékosok pedig nem törték össze magukat a további gólokért.

Közben a Békéscsaba a félidőben 1-0-ra vezetett, ez pedig azt jelentette, már most megtarthatják a fradisták a bajnoki fiesztát.

Ám még mielőtt valaki beleélhette volna magát az ünneplésbe, Eppel ügyes megmozdulása révén gyorsan egyenlített az MTK-tarcsi, a Debrecen II pedig gólgazdaggá vált csatában döntetlenre állt.

A Ferencváros válasza nem késett sokáig: Ferenczit a tizenhatoson belül buktatták, a sértett meg a kapu közepébe bombázta a büntetőt (1-2). A fiatal vendéglátók láthatóan elfáradtak, a becserélt Fitos László ugyanakkor színt és további lendületet vitt a Fradi játékába. A hajrában még több gólt szerezhetett volna a zöld-fehér armada, de a helyzetek kimaradtak.

Mivel az FTC győzött, öt fordulóval a pontvadászat befejezése előtt immáron tizenhét pontra nőtt az előnye az üldöző és csak ikszelő DVSC II-vel szemben. Így ezekben a pillanatokban azt beszéli az egész város, bajnok lett a, bajnok lett a Ferencváros!

Kovács Attila
Lipcsei Péter még mindig a szurkolók legnagyobb kedvence Fotó: Kovács Attila
Megtámadták a fradisták a rendőröket!
Ferencvárosi futballszurkolók csaptak össze rendőrökkel vasárnap este Budapesten, miután csapatuk győzött az aznapi meccsen - mondta Papp Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
A busszal hazainduló zöld-fehér hívek újpesti drukkerek miatt hagyták el a járművet, ám végül a közbeavatkozó rendőrökkel csaptak össze. Egy rendőrt fejbedobtak, ő könnyebben sérült meg, míg egyvalakit kiemeltek, vele szemben rendőri intézkedés elleni ellenszegülés miatt indul eljárás. A vizsgálat folytatódik.

 

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:

2. félidő:

92. perc. Fitos közelről még mellélőtte Robertson jobboldali beadását, de vége a mérkőzésnek! Mivel a kis Debrecen csak ikszelt, BAJNOK A FRADI!

90. perc. Fitos 20 méterről, középről a bal kapufa külső élére csavart.

88. perc. Robertson sárga lapot kapott, mert fellökte Hajdút.

86. perc. MTK-csere: Szelecki be, Melczer le.

86. perc. Micsoda lehetőség! Fitos adott be jobbról, a laposan kapu elé gurított labdát Robertson 5 méterről a kapusba rúgta. 

82. perc. FTC-csere: Robertson be, Shaw le.

78. perc. MTK-csere: Nagy be, Nikházi le.

77. perc. Nagyot védett Szatmári, Ashmore hét méterről, balról próbálkozott.

75. perc. Nikházi sárga lapot kapott, mert felrúgta Morrisont.

71. perc. GÓÓÓÓÓL! Ismét vezet a Fradi! Bár a szurkolók Lipcseit követelték, Ferenczi István futott neki a tizenegyesnek, majd a balra vetődő kapus mellett a ketrec közepébe lőtt! 1-2!

70. perc. Tizenegyes! Kornis rúgta fel Ferenczit a büntetőterületen belül.

67. perc. MTK-csere: Kákonyi be, Molnár le.

65. perc. Nyom, nyom a Fradi, egyelőre azonban nincs újabb gól...

52. perc. GÓÓÓÓÓL!!!!! Eppel Márton kiegyenlítette az MTK II hátrányát! Melczer volt harcos a bal oldalon, az alapvonalnál, majd középre ívelt. Eppel a levegőből ügyesen halászta le lábbal a labdát, hogy 4 méterről, Balogot kizárva, Holczer alatt a jobb alsóba küldje a játékszert. 1-1!

46. perc. Folytatódik a mérkőzés.

A szünetben teljesült a drukkerek álma, Lipcsei Péter a fedélzeten - ő az új csapatkapitány! Fitos is beállt Zsivoczky helyére.

1. félidő:

45+1. perc. Vége a félidőnek! Vezet a Fradi, miközben Debrecenben vezet a Csaba 1-0-ra. Ez pedig jelen pillanatban bajnoki címet jelent a zöld-fehéreknek. 0-1!

43. perc. Hajdú sárga lapot kapott, mert megrúgta Balogot.

36. perc. Zsivoczky sárga lapott kapott, mert lerántotta Vágit.

33. perc. Lowton sárga lapot kapott, mert az egyik MTK-játékost a zoknijánál fogva (!!!) húzott vissza.

30. perc. Mekkora helyzet maradt ki! Ferenczit ugratták ki a leshatáron, a csatár viszont addig pepecselt, míg 9 méterről a kirobbanó kapusba lőtt.

23. perc. Nikházi csavart kapura 19 méterről, kissé balról egy szabadrúgást, ám a középre tartó labdát Holczer biztosan fogta.

14. perc. Melczer sárga lapot kapott, mert felrúgta Ferenczit.

12. perc. GÓÓÓÓÓÓL!!! Paul Shaw révén vezetést szerzett a Ferencváros! Az angol csatár és Ferenczi játszottak össze a tizenhatoson belül, utóbbi remek ütemben fejelt vissza a brit elé, aki a jobbösszekötő helyéről, mintegy 8 méterről laposan a hosszú sarokba helyezett. 0-1!

7. perc. Tapogatóznak a csapatok, helyzet még nem volt. Egyelőre nem túl magas színvonalú a találkozó...

1. perc. A Fradi kezdte a mérkőzést.

A ferencvárosi drukkerhad ismét üzent a vezetőségnek: Szerződést Lipcseinek!

Az ősszel a két csapat egy gyenge színvonalú mérkőzésen, az Üllői úton csupán 0-0-t játszott egymással. Akkor Davison mester a gyep minőségére fogta a vérszegény produkciót.

EGY KIS ÍZELÍTŐ:

Bobby Davison Ferencvárosa a Cegléd elleni 4-1-es győzelemmel matematikailag is bebiztosította a feljutást a múlt héten, a Bőcs már nem érheti be a fővárosiakat. Most a DVSC II-t rázhatják le végleg, ehhez az MTK fiataljait kellene móresre oktatniuk, miközben a Debrecen pontokat hullajt a Békéscsaba ellenében.

A zöld-fehérek szurkolói a klub honlapján ezúttal is összeállították álmaik kezdőcsapatát. A szavazás summázata: túl sok az angol a Fradiban, Lipcsei Péternek és Tóth Bencének is bérelt helyet szeretnének a kezdőben, de Szkukalek Igornak is több bizalmat szavaznának. Jamie Morrison, Jordan Robertson vagy Wolry Wolf viszont nem győzte meg őket.

Ősszel az Albert Stadionban gólnélküli döntetlenre végzett egymással a két csapat, akkor az MTK fiataljainak sikerült fizikálisan felvennie a versenyt az FTC-vel. A hazaiak edzője, Simon Antal hasonló teljesítményt vár csapatától.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu