Bajnai: Puskás a mai napig példakép

Szerző: shLétrehozva: 2009. december 21. 16:32
A hétfő esti zürichi FIFA-gála, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség által alapított Puskás-díj első átadása alkalmából fogadta Joseph. S. Blatter, a szervezet elnöke Bajnai Gordon miniszterelnököt és Kisteleki Istvánt, az MLSZ elnökét. Bajnai nyilatkozatában kiemelte, a díj azt üzeni, hogy Magyarország is képes világszínvonalú teljesítményre. Azt is hangsúlyozta, "Puskás Ferenc mai napig példaként szolgál a magyar fiataloknak." Az év legszebb góljáért járó elismerést hétfő este 19:30-tól adják át a zürichi FIFA-gálán.


Bajnai Gordon a FIFA-elnökkel folytatott megbeszélése után kijelentette: "Nemcsak a magyar emberek, de Magyarország is képes lehet világszínvonalú teljesítményre hittel, szorgalommal, kitartással és jó értelemben vett vagánysággal. És nemcsak futballban, vagy sportban, hanem az élet más területein is. Puskás mai napig példaként szolgál a fiataloknak." A 6+5-ös tervezettel kapcsolatban megjegyezte: "A nemzeti bajnokságok nemzeti jellege kiveszett, ez a szabály ezt változtatná meg, bevezetésével kiegyenlítődhetne a futball világa, s ez a magyar labdarúgás hasznára is válna". A miniszterelnök a bundabotrányról is szót ejtett, s üdvözölte a magyar szövetség "gyors és kemény" fellépését.

A vendégek, így természetesen az MLSZ hivatalos delegációjának tagjai is (Kisteleki István mellett dr. Bordás György főtitkár és Nemes Ferenc alelnök), ott lesznek este a zürichi kongresszusi központban sorra kerülő díjátadó gálán. Az év legszebb góljáért járó Puskás-díjat az Aranycsapat három éve elhunyt legendájának özvegye adja majd át a győztesnek az egykori 60-szoros libériai válogatottból lett politikus, George Weah társaságában.



 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu