Az Újpest Szekere futott jobban

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 12. 20:35
Az Újpest hazai pályán 2-1-re verte meg a Zalaegerszeget a labdarúgó Ligakupa C csoportjának ötödik fordulójában. Szentes Lázár együttese a második félidő elején tizenegyest hibázott, Simon Attila a kapufát találta el. Szekér Dávid és Remili Mohamed révén utána kétgólos előnyt szerzett a lila-fehér csapat, Damir Pekic a végén csak szépíteni tudott. Győzelmével az Újpest átvette a vezetést a csoportban az egy meccsel kevesebbet játszó Pécs előtt.


 

C CSOPORT, 5. FORDULÓ:
ÚJPEST – ZALAEGERSZEG 2-1 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 500 néző, vezette: Németh (Szalai Z., ifj. Varga G.)
ÚJPEST: Kurucz – Litauszki, Kiss Z., Cutuk, Tóvizi (Gyűrű, 60.) – Simon K. (Barczi, 55.), Remili (Bogdán, 80.), Üveges, Szekér – Simon A. (Széki, 67.), Foxi (Lázár, 54.). Vezetőedző: Szentes Lázár.
ZTE: Sipos (Pogacsics, 73.) – Kovács G., Balogh T., Varga R. (Mirceta, 72.), Kocsis (Rácz, 46.) – Tóth Z. (Zsömlye, 61.), Sluka, Petneházi, Trnavacs – Balázs (Délczeg, 61.), Pekic. Vezetőedző: Csank János
Gólszerző: Szekér (50.), Remili (72.) ill. Pekic (86.)
Sárga lap: Üveges (44.)

 

Ahogy azt már a Ligakupában megszokhattuk, a csapatok ezúttal sem a legerősebb összeállításukban álltak ki a mérkőzésre. Illetve ezúttal mind Szentes Lázár, mind Csank János a fiatalok mellett lehetőséget adott több, a felnőttcsapatnál rendszeresen számításba vett játékosnak.

Az első 25 perc jó játékkal telt el, mindkét csapat rendre odakerült a másik kapuja elé, ott azonban Kurucz Péter és Sipos Gábor lehúzta a rolót.

Előbbi, az Újpest második számú kapusa több kifejezetten nagy védéssel bizonyította: az eddig nélkülözhetetlen Balajcza Szabolcs mögött megfelelő utánpótlás van. Komoly érdeme van abban, hogy nem kaptak gólt a fővárosiak, igaz, a 12. percben lehet, hogy a gólvonal mögé került a labda: egy szöglet után Balázs Zsolt négy méterről kotorta kapura a játékszert, ami Kurucz testéről lepattant, majd a kapus magához ölelte azt. Hogy hol, az jó kérdés. Mindenesetre Szalai asszisztens vonalban állt, és nem jelzett, igaz, Kurucz teste takarta előle a labdát.

Az első félóra elteltével visszaesett a meccs, ekkor rengeteg volt a szabálytalanság és a pontatlanság. A sérelmesnek vélt játékvezetői ítéletek miatt is sokat bosszankodtak a nézők.

Szünet után újra felpörögtek az események: előbb egy Remili-Varga találkozót büntetett tizenegyessel Németh Ádám, igaz, ezt Simon Attila a kapufára rúgta. Ám a vezető gól nem váratott sokat magára, az 50. percben Szekér Dávid kiugrott a védők közül, és 14 méterről a jobb sarokba helyezett.

A következő percek a cserékkel teltek, illetve a közönség kipécézte magának Milutin Trnavacsot, aki egy ízben látványos ordítás kíséretében esett össze a félpályánál.

A 72. percben az első félidőben jobbára csak hibázó Remili végleg eldöntötte a meccset: a tizenhatos sarkáról szabadrúgásból gyönyörű gólt ragasztott a kapuba, Sipos csak beljebb tudta segíteni a labdát. A hajrában Pekic ugyan szépíteni tudott, de az egyenlítés már nem sikerült a ZTE-nek.

Az Újpest öt forduló után 11 pontjával a csoport élére lépett. A Pécs november 19-én lép majd pályára a Dunaújváros ellen, hogy letudja ötödik fordulós mérkőzését.

 

LIGAKUPA, 5.FORDULÓ:

Paks-Kaposvár 4-0 (2-0) 

Gólszerzők: Szabó (32.), Tamási (45.), Márkus (47.), Buzás (90.) 

Bőcs-Debrecen 3-2 (0-0) 

Gólszerzők: Vass (67.), George (71., 11-esből), Molnár (83.), ill. Bogdanovics (59., 65.) 

Győr ETO-Siófok 3-0 (0-0) 

Gólszerzők: Csermelyi (61.), Eugene (73.), Brnovics (80.)

Kiállítva: Sütő (84.) 

Kecskemét-Fehérvár 2-3 (0-1) 

Gólszerzők: Rusvay (65.), Ábel (88.) ill. Ulviczky (14.), Lelkes (51.), Nagy (60.) 

Kiállítva: Pénzváltó (75.) 

Vác-Diósgyőr 0-2 (0-0) 

Gólszerző: Kamber (67., 72.) 

Haladás-MTK 2-0 (2-0) 

Gólszerzők: Tóth (29., 11-esből), Maikel (43.) 

Kiállítva: Kornis (72.) 

Vasas-Nyíregyháza 4-1 (2-0) 

Gólszerzők: Laczkó (20.), Gyánó (36., 60.), Piller (47.), ill. Fekete (75.) 

REAC-Ferencváros 2-3 (1-2) 

Gólszerzők. Sallai (27.), Kapcsos (82.), ill. Kamate (15.), Pisanjuk (42.), Brettschneider (49.)

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu