Az oroszok kihagyták a Vasast a buliból?

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 25. 12:50
Miközben Oroszországban már kész tényként kezelik Németh Norbert szerződtetését az élvonalban szereplő Tom Tomszk labdarúgócsapatához, a középpályás jelenlegi egyesületéhez, a Vasashoz az orosz klubcsapatnak még az ajánlata sem futott be, nemhogy megegyezés született volna a dologban. Erről a furcsa, ám a labdarúgásban cseppet sem rendhagyó helyzetről a sportnapilap internetes kiadása, az nso.hu számolt be.


A helyzet Oroszországban: a Szport Ekszpressz információ szerint Németh a napokban már alá is írhatja a szerződését, bár előtte még át kell esnie a kötelező orvosi vizsgálatokon. Ezzel aligha lesz problémája Némethnek, aki a hétvégén remek fejesgóllal járult hozzá a Honvéd elleni hazai, 3-1-es sikerhez és korábban a törökországi edzőtáborban próbajátékon győzte meg képességeiről az őt kinéző oroszokat.

A játékossal való megállapodást tényét megerősítette nyilatkozatában Valerij Nepomjascsij, a Tom Tomszk vezetőedzője, aki még azt is hozzátette: a szerződést pénteken vagy szombaton már alá is írhatják a felek.

Viszont…

A helyzet Angyalföldön: Vancsa Miklós, a Vasas labdarúgóinak ügyvezető igazgatója a sportnapilap kérdésére azt válaszolta, hogy az oroszok még nem is keresték meg őket ezzel kapcsolatban, így ajánlatról sem tud beszámolni, nemhogy megegyezésről. A sportvezető elárulta: nem gördítenek akadályt Németh távozása elé, ha a klub megkapja azt az összeget, ami kér. Az NS információi szerint ez ötven-hatvan millió forint körüli összeget takar.

Mindez felveti annak a kérdését: a vonatkozó UEFA-szabályokkal ellentétben az oroszok hogy a csudába tudtak megegyezni előbb egy élő szerződéssel bíró játékossal, amelyről még nyilatkozni sem ágálnak, ha még a klubját sem keresték meg előtte ezzel kapcsolatban? Márpedig a vonatkozó rendelet ezt világos kimondja. Ellenkező esetben pedig, a jelenlegi munkaadó klub megkerülésével ennek komoly anyagi következményei is lehetnek…

Németh Norbert több magyar élvonalbeli klubban megfordult már pályafutása során, de csak Angyalföldön volt képes huzamosabb ideig átlag feletti teljesítményre és gólerős játékra, ahol 2005 óta játszik.

A Tom Tomszk csapata a 13. helyen zárta a 2008-as bajnokságot a tizenhat csapatos orosz élvonalban, a 2009-es szezon március közepén indul, a gárda az első fordulóban hazai pályán a Krilja Szovjetov együttesét fogadja.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu