Az MU már felsült Bázelben! És a Bayern?

Létrehozva: 2012. február 21. 20:12
A Manchester United már elhasalt Baselben, a svájci zordokra ezúttal nem kisebb együttes, mint a Bayern München látogat. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccse előtt sem a hazaiak az esélyesek, de a bajorok formája cseppet sem nyugtathatja meg szurkolóikat.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS:

BASEL-BAYERN MÜNCHEN, szerda 20.45

Bázel, St. Jákob Park, vezeti: Nicola Rizzoli.

VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:

BASEL: Sommer - Steinhofer, Abraham, Dragovics, J.Pak - Shaqiri, Huggel, G.Xhaka, F.Frei - Streller, A.Frei.

BAYERN: Neuer - Rafinha, Boateng, Badstuber, Lahm - Luiz Gustavo, Alaba - Müller, Kroos, Ribéry - Gomez.

Jupp Heynckesnek és csapatának fel kell kötnie a gatyáját. A Bayern München tulajdonképpen a legerősebb bázeli együttessel nézhet farkasszemet, ami annak a tükrében, hogy a Manchester United a St. Jákob Parkban esett ki a BL-ből, nem túl biztató.

A svájciaktól csak az egyaránt combsérüléssel bajlódó Philipp Degen és Scott Chipperfield hiányzik majd, míg a látogatónál Daniel van Buyten, Breno, valamint Diego Contento sem lesz hadrafogható. Thomas Müller Arjen Robbent, David Alaba Bastian Schweinsteigert helyettesítheti - azaz szinte bizonyos, hogy a Freiburg ellen soványka 0-0-t játszott alakulat alakulgat újra.

Kétségtelen, a Basel az idei Bajnokok Ligája meglepetéscsapata. Aki azonban látta őket a csoportmeccseken tudja, ez csak első ránézésre van így. A hazaiak másodjára kerültek be a legjobb tizenhatba, korábban a 2002-2003-as szezonban élték túl az első rostát: akkor az MU és a Juve mögött, de a Deport megelőzve a harmadikok lettek a második csoportkörben.

A meccs Xherdan Shaqiri számára lesz talán a legpikánsabb: a 20 esztendős, 17-szeres svájci válogatott szélső a nyártól ugyanis éppen a Bayernben folytatja (a bajorok 10 millió euró körüli összeget fizettek érte), így most bizonyíthat. Netán magára haragíthatja leendő kenyéradóját...

A Bayern tudásán kívül egy dologban még bízhat: a bázeliek ebben a sorozatban 10 gólt kaptak, ennyit egyetlen csapat sem a legjobb tizenhatban. No, meg persze abban, hogy a finálét a müncheni arénában rendezik - ez olyan nekik, akár az éhes kutyának az orra előtt húzott húsdarab.

A két együttes 2010-ben találkozott utoljára a St. Jákob Parkban, akkor Schweini duplájával 2-1-es vendégsiker született. A csodafegyver a mindig jókor, jó helyen érkező "szuper" Mario Gomez lehet, aki a maga hat találatával jelenleg eggyel marad csupán le az éllovas Leo Messitől.

Melegítenek a bajorok Fotó: fcbayern.telekom.de
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu