Az FTC gólparádéval készült az NB I-re

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 26. 18:55
A Ferencváros hol látványosan, hol visszafogottan labdázgatva is 3-0-ra verte az ESMTK-t a labdarúgó NB II Keleti csoportjának 23. fordulójában. Az FTC-t az sem zökkentette ki ritmusából, hogy a játékvezető Jordan Robertsont az első félidő közepén – talán túlságosan is szigorúan – leküldte a pályáról. A kilencven perc ismét alátámasztotta, igazán fontos mérkőzések legközelebb az NB I rajtján várnak majd a zöld-fehérekre.


 


ÉRTÉKELÉS:
Bár Lipcsei Péter kifogástalan erőállapotnak örvend hosszú sérülése után, Bobby Davison vezetőedző ezúttal sem jelölte még a kispadra sem a ferencvárosi ikont. Hogy miért? Erre adekvát válasszal még senki sem tudott szolgálni, ám az első félidő alapján elmondható, Lipcsei Péterre igenis szükség van a fővárosiaknál.

Az FTC nem rontott neki ellenfelének, és bár nyomasztó mezőnyfölényben játszott, a várt örömfoci elmaradt, és lövésből is csak a gyatrább fajtának tapsolhatott a Csepelre is szép számban ellátogató hazai drukkerhad.

A meccs első igazán említésre méltó eseménye ennek megfelelően nem egy korszerű támadás vagy egy bravúros megoldás, hanem egy kiállítás volt. Jordan Robertson fellökte a vele szemben szabálytalankodó Füzi Krisztiánt, és a játékvezető – talán túlságosan is szigorúan – kiállította a hirtelen haragú támadót.

Az emberhátrány csak nagyobb erőkifejtésre sarkallta a Ferencvárost, amely egy kósza próbálkozás nyomán a vezetést is megszerezte. James Ashmore lövését azért illett volna legalább szögletre ütnie Sebastian Bonicának, ehelyett a labda a bal sarokban kötött ki.

A második félidőben további két találattal nyomatékosította az FTC, kinőtte a másodosztályt, és immár elkezdte az „alapozást” az NB I-re. Persze nem árt megemlíteni, az élvonalban ennél csak nehezebb mérkőzések várnak a Ferencvárosra.
ESMTK - FERENCVÁROSI TC 0-3 (0-1)
Csepel, 5000 néző, vezeti: Oláh Gábor.
ESMTK: Bonica - Agócs (Kocsis, 46.), Facskó, Marosfalvi, Czakó - Vörös, D,. (Nagy D., 77.) Péter, Füzi K., Farkas - Nikolics, Béress (Denis, 61.). Vezetőedző: Menczeles Iván.
FERENCVÁROSI TC: Holczer - Lowton, R. Wolfe, Balog, W. Wolfe - Zsivoczky (Fitos 81.), Morrison, Wedgbury, Ashmore - Ferenczi (Shaw, 87.), Robertson. Vezetőedző: Bobby Davison.
Gólszerző: Ashmore (43., 70.), Zsivocky (66.)
Sárga lap: Marosfalvi (13.), Denis (70.), Füzi (72.)
Piros lap: Robertson (28.)
_________________________________________________________________________
TOVÁBBI EREDMÉNYEK, KELETI CSOPORT:
Makó – Vecsés 1-0
MTK Budapest II – BKV Előre 1-0
DVSC-TEVA II – Tököl 3-0
TOVÁBBI EREDMÉNYEK, NYUGATI CSOPORT:
Gyirmót – Felcsút 1-0

ONLINE KÖZVETÍTÉS:
90+3.: Vége a találkozónak. Hiába várakozott Tóth Bence az oldalvonal mellett, becserlésére már nem volt lehetőség. Az FTC félgőzzel, emberhátrányban is behúzta a három pontot.
90.: Fitos jobb sarok felé tartó próbálkozását ütötte ki Bonica a levegőben úszva.
87.: Ferenczi István le, Paul Shaw be.
85.: Az FTC félgőzzel is egyre-másra alakítja ki a helyzeteket, az ESMTK semmiféle ellenállást nem tud kifejteni.
81.: Bobby Davison végrehajtja első cseréjét, a második gólt szerző Zsivockyt Fitos László váltja.
77.: Vörös Dávid helyett Nagy Dániel az ESMTK-ban.
75.: A ferencvárosi szurkolók ünnepelnek kicsit túlságosan is felhőtlenül, a rendőröknek kell intézkedniük.
72.: Füzi kapott sárga lapot.
70.: ASHMORE BEBIZTOSÍTOTTA AZ FTC GYŐZELMÉT, 0-3!!! Ashmore célzott pontosan, mintegy 10 méterről, balról lőtt a jobb sarokba.
70.: Denis szabálytalankodott Wolry Wolfe-fal szemben, sárga lap.
66.: AZ FTC IMMÁR 2-0-RA VEZET!!! Egy kósza bal oldali szabadrúgás után Zsivocky és Facskó birkózott egymással, a labda pedig az erőszakos fradistáról a jobb sarokba pattant. A semmiből jött a második gól.
64.: Ashmore maradt a földön egy ütközést követően, társai némi frissítő kortyolgatásával ütik el az időt.
61.: Béress János cserét kért, Samuel Denis lép az örökébe.
60.: Ferenczi rúgta el egyik lábával a másik elől a labdát, kirúgás következhet.
57.: Zsivocky bal oldali szabadrúgása nem sikerült túl acélosra, de legalább megmozgatta a kapu mögött ugrásra kész labdaszedő fiúkat.
55.: Ashmore szöglete volt túl magas az ezúttal is (rendkívül stílusos) védőálarcban játszó Ferenczinek.
51.: Egy hazai szöglet után pattogott ide-oda a labda, a végén Nikolics emelt kapura. Holczer gond nélkül kapta le a labdát a levegőből.
49.: Farkas futott el a bal oldalon, középre adott, majd Vörös Dávid lőtt 17 méterről. A nem túl erős próbálkozást Holczer könnyedén hatástalanította.
46.: Először a Ferencváros, majd az ESMTK futott ki a második félidőre. A játékot a vendégek kezdték. A szünetben az erzsébetiek cseréltek, Kocsics Péter lépett a pályára, Agócs nem folytatja.
45.: Vége az első félidőnek. A Ferencváros nem ad ki magából mindent, ám ez is elég  ahhoz, hogy emberhátrányban is előnyből várhassa a második félidőt.
43.: ASHMORE GÓLJÁVAL 1-0-RA VEZET A FERENCVÁROS! Zsivocky fektében tette a labdát az üresen érkező Ashmore elé, aki húzott kettőt befelé, majd 20 méterről célba vette a kaput. Bonica csak beljebb ütni tudta a labdát, amely a bal sarokban kötött ki a kapufa segítségével.
41.: Péter vezette a labdát egy jó darabon, ám mikor beadott volna, a laszti egy göröngyön felpattant, és a beadás lecsúszott a lábáról.
40.: Morrison löhetett volna kapura ígéretes helyzetből a 16-oson belülről, ám rosszul vette át a labdát, így felszabadítottak a hazaiak, és odalett a helyzet.
38.: Egy jobb oldali szöglet után Zsivocky fejelt, ám a labda az alapvonalig is alig vánszorgott el. 
34.: Ashmore 30 méteres szabadrúgása méterekkel kerülte el a kaput.
31.: A vendégeket felbosszantotta a kiállítás, nem tudnak megbarátkozni az ítélettel. Az FTC-szurkolók sem hagyták szó nélkül a piros lapot, és minden eddiginél nagyobb hangerővel budítják kedvenceiket.
28.: Megfogyatkozott a Ferencváros. Jordan Robertson lökte el magától a rárontó Füzi Krisztiánt, a játékvezető habozás nélkül felmutatta a piros lapot. A játékban nem volt benne a kiállítás, a helyszínen kicsit szigorúnak tűnt az ítélet.
26.: Rengeteg a pontatlan átadás, a játék rendkívül töredezett. Tudatosan kidolgozott támadást nagyítóval kell keresni.
23.: Péter fülelt le egy rossz vendégátadást, ám távolról megeresztett kísérletét gond nélkül ölelte magához Holczer. Először volt dolga a meccsen a zöld-fehérek kapusának. 
21.: Zsivocky lőtt be élesen a kapu elé egy bal oldali szögletet, ám Bonica résen volt, és kiöklözte a labdát a berobbanó ferencvárosi támadók elől.
18.: Marosfalvi ívelt középre egy szabadrúgást 30 méterről, de az FTC védői könnyedén fel tudtak szabadítani.
13.: Marosfalvi Lászlóé a meccs első sárga lapja, Robertsont terítette le.
12.: Picit kiszabadult az ESMTK a szorításból, de ez a legkevésbé sem zavarja az FTC drukkereit. Miért is idegeskednének? A feljutást már úgysem veheti el senki a vendégektől.
8.: Az FTC kezdett erőteljesebben - ahogy azt várni lehetett. Ashmore nagyon agilis a szélen, beadásaival rendre Ferenczit és Robertsont keresi.
6.: Ashmore jobb oldali szögletét húzta le könnyedén Bonica.
3.: Robertson pörgette fel a labdát Ferenczinek, aki 16 méterről magasan a kapu fölé lőtt.
1.: Az ESMTK kezdte a találkozót mintegy ötezer néző előtt.
16:57. A két együttes megérkezett a pályára. Az ESMTK tiszta pirosban, a IX. kerületiek tiszta zöldben játsszanak. A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődik.
16:55. A kezdőkörben a ferencvárosi sas várja a csapatokat. A vendégeknél Dragóner Attila arccsonttörése miatt még jó ideig nem lesz bevethető állapotban, míg Lipcsei Péter - bár felépült hosszú sérüléséből - a keretbe sem került be.
16:50. Az FTC szurkolói már jóval a kezdés előtt tömött sorokban álldogáltak, sörözgettek és szotyiztak a csepeli stadion előtt. Az ESMTK csak "papíron" lesz hazai pályán, és már azzal is elégedett lehet, ha meg tudja szorongatni a Keleti csoportban toronymagasan vezető Ferencvárost.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu