Arsenal: nem kell se Pato, se Morata

Szerző: SHLétrehozva: 2013. december 3. 17:16
Az Arsenal már jó ideje csatárt keres az egy szem Olivier Giroud mellé, és nyár óta volt itt már Luis Suárez, Wayne Rooney, Sergio Agüero és Karim Benzema is, mint lehetséges partner-rivális. Az utóbbi hetekben kisebb nevek kerültek szóba a klubbal, de Arsene Wenger cáfolta, hogy akár Alexandre Patót, akár Álvaro Moratát már januárban meg akarnák szerezni.


 

Nyáron Olivier Giroud újra egyedül maradt a csatárposzton, ahova végül csak nem érkezett meg a beígért rivális, az Arsenal pedig amúgy is minden energiáját, idejét és pénzét Mesut Özil leigazolásába ölte. De Arsene Wenger döntése nem bizonyult hibásnak, mert a francia csatár teljesítményére idén aztán nem lehet panasz (19 meccs/10 gól).

A francia menedzser azonban mindenképpen szeretne honfitársa mellé igazolni valakit, a többfrontos háborút ugyanis csúnyán el lehet bukni egy szem középcsatárral. Nem véletlen, hogy mostanában a média két nevet is említett a londoni klubbal kapcsolatban: a már Brazíliában játszó Alexandre Patót, és Álvaro Moratát, a Real Madrid tehetségét.

Ugyanakkor Wenger tagadta, hogy akár a Corinthians, akár a Real Madrid csapatait megkeresték volna, de még azt is, hogy a két csatár közül bárkit is meg szeretnének szerezni januárban. "Ezekben a pletykákban semmi igazság nincs - mondta az edző. - Én nem vettem fel a kapcsolatot egyikükkel sem, erről ennyit tudok mondani."

"De nem különösebben aggódom a tél és az új igazolások miatt. Jelenleg ott van csatárnak Yaya Sanogo is, akit nyáron hoztunk ide, és januárban visszatér a sérüléséből. Reményenk szerint a szezon második felében már ő is beszáll, és a csapat hasznára lesz."

Az Arsenal 13 forduló után vezeti a Premier League tabelláját, négy ponttal áll a Chelsea előtt. A következő körben, szerda este 20:45-kor a 10. helyezett Hull City csapatát fogadja az Emirates Stadionban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Sagna megsérült, Jenkinson jöhet
Az Arsenal következő angol bajnoki meccsén, a szerdai Hull City elleni hazai bajnokin biztosan nem lesz ott sem a kezdőcsapatban, sem a kispadon Bacary Sagna. A francia jobbhátvéd ugyanis a Cardiff City elleni győztes meccsen...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Wenger: Ramsey 50 millióért sem eladó!
Arsene Wengert, az Arsenal menedzserét az utóbbi évek során többször vádolták azzal, hogy a csapat sztárjait eladogatja a riválisoknak, így pedig nem lesz képes komoly eredményre. Úgy látszik, a sor Robin van Persie-vel 2012-ben...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Owen: ez az Arsenal csak 5. lesz
Michael Owen, az eddigi utolsó angol Aranylabdás futballista tartja magát ahhoz a korábbi jóslatához, miszerint az Arsenal csak ötödik lesz a 2013/2014-es szezonban, hiába áll Arsene Wenger együttese a tabella élén. A gárda ki...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: Alexandre Pato
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu