Aragones: Győzni kell a legjobb ellen

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 21. 15:15
Sorsdöntőnek ígérkező mérkőzés vár a tavasszal negyeddöntős Fenerbahcéra, mindenképpen győznie kell az Arsenal ellen, ha meg akarja őrizni továbbjutási esélyét a labdarúgó Bajnokok Ligája B csoportjában. Luis Aragones vezetőedző szerint az isztambuli csapatnak hatalmas sikervággyal kell pályára lépnie, lévén a kvartett legjobb együttesével találkozik.


A Fenerbahce tizenöt mérkőzés óta veretlen a Sükrü Saracoglu Stadionban, a mostani szezonban azonban csak egy pontot gyűjtött a Dinamo Kijevvel szemben, előtte pedig sima vereséget szenvedett az FC Porto vendégeként. Így két kör után a negyedik helyen áll.

 

“Csak egy célunk lehet: győznünk kell az Arsenal ellen a saját szurkolóink előtt. Ilyen vággyal várjuk a mérkőzést, megfelelő mentalitással és intenzitással kell futballoznunk” – mondta a spanyol válogatottal Európa-bajnoki címet szerző Aragones.

 

A szakember hozzátette: a mostani BL-sorozatban is nagy sikerre tör az isztambuli gárda.

 

Aragones és a Fenerbahce dolgát megkönnyítheti, hogy visszatér a csapatba az Európa-bajnokság egyik legnagyobb felfedezettje, a roppant gólerős Semih Sentürk.

 

“Rendkívül befolyásos tagja a csapatnak, de még fontosabb szerepet is játszhatna, ha mélyebbről futna a védők mögé” – jegyezte meg a Fenerbahce vezetőedzője.

 

Így az Arsenal ellen ismét összeáll az osztrák-svájci közös rendezésű kontinenstorna két csatársztárja, Sentürk és az Európa-bajnok Daniel Güiza.

 

Az Arsenal erejét jól mutatja, hogy a legutóbbi BL-körben 4-0-ra ütötte ki azt az FC Portót, amely a nyitányon 3-1-re múlta felül a török csapatot.

 

“Egyáltalán nem hiszem, hogy olyan együttessel találkozunk, amely mindig a támadásokat erőlteti. Ha elemezzük a játékukat, akkor láthatjuk, öt középpályást és egy csatárt vonultatnak fel, a gyors kontratámadásokra törekednek. Időnként még az is előfordul, hogy kilenc emberrel védekeznek. De az a filozófiám, hogy csak a saját együttesemre fókuszálok” – szögezte le Aragones.

 

A Fenerbahce keretét sérülések sújtják: Deivid, Gökcek, Vederson, Josico és Emre sem állhat a tréner rendelkezésére. Az Arsenal nem számíthat Kolo Touré, Sagna és Gallas játékára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu