Alan Shearer: Mindent újjá kell építeni

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 25. 16:52
A Newcastle United tizenhat év után búcsúzott vasárnap az élvonaltól, amelyhez a menedzser, Alan Shearer szerint rossz döntések egész sorozata vezetett. Az Aston Villa ellen öngólt szerző Damien Duff hűségesküt fogadott a Szarkáknak, és rendületlenül hisz benne, hogy azonnal feljutnak egyévnyi championshipes száműzetés után. Steven Taylor elsősorban a szurkolókat sajnálja.


 

A Hull vereségének következtében egyetlen pont is elegendőnek bizonyult volna a Newcaslte-nek Birminghamben a bennmaradáshoz, ám egy szerencsétlen, Damien Duffon megpattanó lövés a végzetét jelentette.

Shearer azonban úgy véli, hiba lenne egyetlen meccsnek tulajdonítani a kiesést, a csapat egy egész szezonon, sőt több egymást követő idényen keresztül betlizett, aminek nem is lehetett más a kifutása.

„Hihetetlenül csalódott vagyok. Nagyon fáj, ami történt, életem legkeserűbb pillanatait élem át. Beszélhetünk a szerencséről, a játékvezetők döntéseiről, de ez mit sem változtat azon, hogy harmincnyolc mérkőzésen keresztül gyatrán szerepeltünk” – elemezte a kudarc okait az egykori legendás labdarúgó.

„Nem hibáztatom a játékosokat, egyszerűen nem voltunk elég jók az élvonalhoz. Teljesen újjá kell építeni az egész klubot, mert mutogathatunk egymásra, attól még semmi sem oldódik meg. A kivételes szurkolótáborunk ennél sokkal, de sokkal jobbat érdemelt volna.”

„Amikor megérkeztem, valósággal sokkolt, milyen állapotok uralkodnak a klubnál. Azóta sem változtak sokat a dolgok, rengeteg munkát emészt majd fel, amíg újra talpra áll a Newcastle.”

Shearer elmondta, jövőjével kapcsolatban egyelőre semmi közelebbivel nem tud szolgálni annál, mint hogy a napokban leül a klub vezetőivel, hogy egy alapos beszélgetés keretein belül megvitassák a hogyan továbbot.

A Villa elleni vereség negatív hőse, Damien Duff úgy tervezi, a következő szezonban is marad a St. James’ Parkban, hogy társaival helyrehozzák mindazt a hibát, amit az elmúlt években elkövettek.

„Nem tudom elmondani, mit érzek. Egyszer már kiestem a PL-ből a Blackburnnel, nem hittem volna, hogy megismétlődik velem ez a csúfság. De előre kell nézni: a drukkereknek megígérhetem, nem hagyom cserben őket, és egy év múlva visszatérünk a Premier League-be.”

A Szarkák hátvédje, Steven Taylor beszélni is nehezen tud a történtekről. „Mondanom sem kell, temetői volt a hangulat az öltözőben meccs után. Háromezren érkeztek Newcastle-ből, hogy örömet okozzunk nekik, és ez lett a vége. Az egész csapatot lesújtották a történtek.”

A Newcaslte-nek a 24 csapatos Championshipben az első két hely valamelyikén kell végeznie az azonnali feljutáshoz, a 3-6. helyen végző együttesek rájátszásban vívhatják ki az élvonalbeli tagságot. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu