Akit Ronaldóból és Ibrából gyúrtak össze

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 21. 10:07
Új sorozatunkban a nemzetközi labdarúgás kimagasló tehetségeit kutatjuk fel, időutazásra hívjuk olvasóinkat a jövőbe. Kik lehetnek a következő évtized ünnepelt futballsztárjai? Tehetségfelfedezés Argentínától Japánig, Svédországtól Dél-Afrikáig: hétről hétre bemutatunk egy-egy nagy reménységet. Elsőként a Twente és az osztrák válogatott ifjú titánja, Marko Arnautovic került látókörünkbe.


Három fordulóval a végelszámolás előtt a Bajnokok Ligája-indulást érő második helyen áll a Twente FC a holland bajnokságban. Hogy mi a titka? Steve McClaren együttesének van egy csodafegyvere: az osztrák válogatott új sztárja, Marko Arnautovic.

A bosnyák felmenőkkel rendelkező, 19 éves hórihorgas futballistát lépten-nyomon Zlatan Ibrahimoviccsal hasonlítják össze. Nem elsősorban származása, sokkal inkább kísértetiesen hasonló alkata és akrobatikus mozdulatai, váratlan megoldásai, ördöngős cselei miatt. Csatárként vagy szélsőként, meccsről meccsre parádézik Hollandiában, hatalmas közönségkedvenc. A Twente jobbszárnyán már-már a pár évvel ezelőtti, zöldfülű, pimasz cseleivel a legdörzsöltebb védőket is megbabonázó Cristiano Ronaldót idézi.

Arnautovicot 2006-ban karolta fel a németalföldi csapat, egy pillanatig sem gondolkozott, rögtön elfogadta ajánlatukat. A bécsi Floridsdorf AC-ből a Twente utánpótláscsapatába vezetett az útja, ahol mindenkit elképesztett azzal, hogy 32 meccsen 27 gólt szerzett. Már két éve bemutatkozott a felnőttcsapatban, de az igazi áttörést az aktuális szezon hozta számára. Kiszoríthatatlan lett a kezdőből, tizenkét találatnál jár az Eredivisiében, kulcsember a BL-ra hajtó gárdánál. Hanyag eleganciájával, eszméletlen, követhetetlen trükkjeivel megőrjíti a vörösmezesek szurkolóit. Az ősszel a nemzeti együttesben is debütálhatott, talán a legkeresettebb osztrák labdarúgó napjainkban.

Neve időközben fogalom lett Angliában és Olaszországban is, egyre több sztárklub bevásárlólistáján szerepel előkelő helyen. Inter, Schalke 04, Zenit, Roma, Genoa, Aston Villa: sorban állnak érte. Képviselője, a holland Robert Groener tavaly a Feyenoord 4,5 millió eurós ajánlatát utasította vissza, mondván nem akárkiről van szó, "meglátják nem is olyan sokára a világ egyik legjobb játékosai között tartják majd számon". Immár tíz millió euró fölé kúszott piaci értéke, s borítékolható, klubot vált az átigazolási időszakban.

"A szezon végéig nem foglalkozom a pletykákkal. A menedzserem egy kalapban gyűjti a cetliket a kérőim nevével, a nyáron én meg majd húzok egyet" - hencegett a napokban a sógorok reménysége.

Világklasszis is lehet belőle, ha egyszer benő a feje lágya. Sokak szerint még nem érett meg arra, hogy egy igazi elitklubban játszhasson. Lobbanékony természetével, szókimondó nyilatkozataival, provokatív, néha már-már pofátlan megmozdulásaival sok ellenséget szerzett magánaka pályán és azon kívül. Tavasszal nem kis botrányba keveredett, amikor azzal vádolták, rasszista kifejezésekkel illette Ibrahim Kargbót, a Willem II színesbőrű hátvédjét.

TRÜKKÖK SZÁZAIT TUDJA ARNAUTOVIC – VIDEÓ!

$$fhvideo:99618$$

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu