„Akár a Juve is jöhetne a Lokinak"

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 4. 16:02
Van még mit javítania játékán a Debrecennek ahhoz, hogy továbbjusson a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. selejtezőköréből - legalábbis Sándor Tamás, a Loki korábbi csapatkapitánya szerint. A hajdúsági együttes egygólos előnnyel várhatja a szerda esti visszavágót az észt Levadia Tallinn ellen. Az egykori válogatott középpályás a SportHirado.hu-nak elmondta, egyértelműen volt csapata a mérkőzés és egyben a párharc esélyese.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, 3. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ:
DEBRECENI VSC-TEVA - LEVADIA TALLINN
szerda 20:00
Vezeti: Damir Skomina (szlovén)
A találkozót élőben követheti végig a SportHirado.hu-n.

Fontos mérkőzésre készül a négyszeres magyar bajnok Debrecen együttese. Herczeg András tanítványai hazai pályán fogadják az észt Levadia Tallinnt. Leandróék továbbjutásra készülnek, ahogy a legtöbb magyar szurkoló is. Ahhoz azonban, hogy a Nagyerdőben is legyőzhessék majd a balti csapatot, néhány téren fejlődniük kell a piros-fehéreknek.

„Természetesen figyeltem  a srácokat, már amennyit a televízió közvetített a meccsekből. Jól menetel a csapat, nagy esélyük van rá, hogy továbbléphessenek. Igaz, nem lesz egyszerű, de ha csak az eredményt nézzük, akkor is előnyben van korábbi együttesem. Nagyon nem szeretném értékelni a srácok eddigi teljesítményét. Egy dolog van csak, ami így hirtelen eszembe jut, és amin érdemes lenne változtatni. Még egy korábbi meccs után beszélgettem Herczeg Andrással arról, hogy ha hátrányban van a csapat, akkor visszaesik a játéka. Ugyanez volt a probléma az elmúlt szezon utolsó mérkőzésein is, és ugyanez előjött a Kalmar elleni visszavágón is" - felelte Sándor Tamás, a Loki korábbi kapitánya megkeresésünkre.

A profi játéktól már visszavonult, ám az alsóbb osztályú Bárándon még időként pályára lépő középpályás hozzátette, hogy a teher a Levadián lesz, hiszen támadnia kell a gólhátránya miatt. A DVSC feladata pedig a kontrákra való berendezkedés lehet.

Sándor Tamás kiválásával úgy tűnt, irányító nélkül marad a Loki, ám egyre inkább megerősítést nyer, Varga József személyében méltó utódra talált a szakmai stáb. Az egykori kedvenc mégsem akarta összehasonlítani önmagával a fiatal középpályást. 

„Nem szerencsés a hasonlítgatás, ráadásul a modern futballban egyre inkább redukálódott a belső emberek szerepe, nagyobb hangsúlyt kapott a szélsőjáték. Egyébként is úgy hiszem, a csapat minden tagja nagyon fontos láncszem, hiszen egyetlen egy futballista nem tudja megnyerni a meccseket."

Az 1996-os atlantai olimpián is lehetőséget kapó Sándor szerint mindegy, kit kap a Debrecen a következő körben, ha továbbjut. Hiszen itt már nincsenek nagy különbségek.

„Azt hiszem, itt már nem számít, hogy Juventusnak vagy BATE Boriszovnak hívnak egy csapatot. Főként úgy nem, hogy már utóbbi együttes is előttünk jár..."

EMLÉKEZTETŐ:
LEVADIA TALLINN (észt) - DEBRECEN 0-1 (0-0)
Tallinn, 2500 néző, vezette: Bruno Paixao (José Ramalho, Serafim Baia Nogueira) - mindhárman portugálok
LEVADIA: Kaalma – Szisov, Kalimullin, Morozov, Teniste – Malov (Leitan, 73.), Nahk, Ivanov,  S. Puri (E. Puri, 89.) – Guszev (Zilinszki, 86.), Andrejev. Vezetőedző: Igor Prins.
DEBRECEN:  Polekszics - Bernáth, Komlósi, Mészáros, Leandro - Czvitkovics, Katona A., (Dombi, 67.) Kiss Z., Szakály P. (Szűcs, 84.) - Rudolf, Szilágyi P. (Coulibaly, 58.). Klubmenedzser: Herczeg András.
Gólszerző: Leandro (70.)
Sárga lap: Nahk (44.), Malov (59.), Andrejev (81.), ill. Leandro (32.), Coulibaly (73.) 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu