Ajax: brutális fejrúgás, 17 perc ráadás

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 26. 16:46
Eseményekben talán túl gazdag mérkőzésen 1-1-re végzett az Ajax a már bajnok AZ Alkmaar ellen a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában, a találkozó mégsem az eredményről lesz emlékezetes. Az amszterdamiak a második félidő derekán büntetőhöz jutottak, amelyet Luis Suarez egy flegma emeléssel szórakozott el, de csatár a hárító, majd labdát fogni próbáló Joey Didulica kapust olyannyira durván fejberúgta, hogy a hálóőrt hosszú ápolás után azonnal kórházba szállították.


A tabellán a második helyét megtartani próbáló hazaiak már a 23. percben hátrányba kerültek, igaz az 57. perctől emberelőnyben játszottak és foggal-körömmel a fordításért küzdöttek.

 

Erre meg is volt az esélyük, amikor a 65. percben tizenegyeshez jutottak, ám Luis Suarez lövés helyett flegmán emelni próbált. Didulica viszont kifigyelte a mozdulatot és csaknem megfogta a labdát, amikor érkezett a csatár, és a földön fekvő játékost teljes erőből fejberúgta.

 

Az ütközést az uruguayi egy sárga lappal megúszta, ám a játék 15 percre állt, míg a kapust hordágyra helyezték és mentővel elszállították. Az Ajax innentől egyre jobban nyomott és röviddel később egy kezezés után ismét büntetőhöz jutott.

 

Csodák csodájára a labda mögé ismét Suarez állt, aki másodjára nem hibázva egyenlített, igaz Marco van Basten fiai több tíz (!) helyzetük ellenére sem tudták megnyerni a mérkőzést.

A paprikás hangulatú rangadó egyébként a 107. percben zárult.

EREDIVISIE, 32. FORDULÓ:
ADO DEN HAAG – FEYENOORD 2-3 (0-0)
Gólszerzők: Derijck (62.), Knopper (81.) ill. Tomasson (64., 76.), Makaay (82.)
GRONINGEN – WILLEM II 0-0
Kiállítva: Sankoh (89. - Groningen) 
VITESSE – UTRECHT 6-1 (1-0)
Gólszerző: Hofs (49.), de Souza (61., 62.), Verhaegh (65.), Büttner (84.), Struijk (88.) ill. Somers (70.) 
AJAX – AZ ALKMAAR 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Suarez (87.) ill Lens (23.)
Kiállítva: Schaars (Alkmaar, 57.)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu