A végén a Vasas örülhetett az ajándéknak

Szerző: shLétrehozva: 2008. július 29. 21:56
Legyőzte 1-0-ra a Vasas a Honvédot a Bozsik-stadionban az NB I-es labdarúgó bajnokság első fordulójának zárómérkőzésén. A hazai gárda nemzetközi kupaelfoglaltsága miatt kellett ezt a meccset kedd este lejátszani, de közel sem tudta az ott látott formát a bajnoki rajtra átmenteni Pölöskei Gábor együttese – olyannyira nem, hogy még büntetőt is hibázott. Az angyalföldi alakulat látszólag megelégedett az egy ponttal is, de így még jobban örülhetett, hogy egy kapushibát kihasználva elvitte mindhármat.


Fotó: Kovács Anikó

 

LABDARÚGÁS NB I. 1. FORDULÓ:
BUDAPEST HONVÉD-VASAS 0-1 (0-0)
Bozsik-stadion, 1500 néző. Vezette: Fábián (Ortó, Pápai).
BP. HONVÉD: Rabóczki – Takács, Szmiljanics, Filó, Vincze Z. – Dobos (Abass, 74.), Maróti, Genito, Ivancsics – Hercegfalvi, Ndjodo (Zsolnai, 46.). Vezetőedző: Pölöskei Gábor.
VASAS: Németh G. – Balog Zs., Unierzyski, Paripovics, Tóth A. – B. Tóth (Mundi, 70.), Somorjai, Dobrics (Piller, 83.), Németh N. – Lázok, Divics (Sowunmi, 73.). Vezetőedző: Mészöly Géza.
Gólszerző: Lázok (81.)
Sárga lap: Szmiljanics (30.), Tóth A. (40.), Dobrics (47.), Paripovics (67.)
Kiállítva: Tóth A. (86.)

 

 

Aki hozzászokott a Honvéd Intertotó-kupában lejátszott mérkőzéseinek látványához, iramához, színvonalához - s esetleg ugyanazt várta ezen a meccsen is -, nos, annak nagyot kellett csalódnia. Lassú, döcögős, sok hibával tarkított játszadozás folyt ugyanis a pályán, s az is elsősorban a középső harmadban.

A félidő második felében alig észrevehetően, de mégis ritmust váltott a kispesti csapat, s ez mindjárt helyzetekben is megmutatkozott. Kétszer egymás után Ndjodo ügyetlenkedett a kapu előtt, majd pedig Hercegfalvi is gólt szerezhetett volna, ha egy kicsit jobban koncentrál. De egyikük sem összpontosított eléggé, így odalettek a lehetőségek.

Az utolsó percekben semmi említésre méltó nem történt, vagyis egyáltalán nem forogtak veszélyben a kapuk, nem is csoda, hogy Fábián játékvezető nem akarta sokáig húzni az időt, s tulajdonképpen egyetlen másodperc hosszabbítás nélkül lefújta az első félidőt.

A szünet után bátrabban fociztak az angyalföldi játékosok, s mindjárt eljutottak ők is két kapuralövésig. Ez láthatóan megijesztette a Honvéd futballistáit, akik azt gondolták ekkor, jobb az nekik, ha inkább ők irányítanak.

Nos, a nagyobb labdabirtoklási arány meg is hozta a piros-fekete csapat gólhelyzeteit, de egyszerűen nem tudtak a kapuba találni. Amikor aztán Paripovics kezezéséért büntetőt ítélt a játékvezető, fellégeztek a hazai szurkolók – megvan (meg lesz) a vezetés. Ehelyett jött az újabb bosszankodás, Dobos a kapufára csavarta a 11-est.

A kispesti érzelmű nézők kínszenvedése azonban ekkor még nem ért véget, hisz egy kapushiba után Lázok a hálóba fejelte a labdát.

Négy perccel a vége előtt megfogyatkozott a Vasas: Tóth András csapatkapitány másodszor is besárgult, ám ez az emberelőny már nem segített a Honvédon.


EDZŐSZEMMEL:
Pölöskei Gábor: Mi irányítottuk a játékot, több lehetőségünk is volt, de hát ilyen a futball, mégis mi hagytuk el vesztesen a pályát.
Mészöly Géza: Az összeszokottság hiánya látszott a csapatjátékon, ennek ellenére sikerült helyzeteket is kidolgoznunk. Szerencsénk volt a kihagyott tizenegyesnél és a gólunknál is.


 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu